Prašovė pro šalį tik dviem atvejais iš dešimties

Tyrėjai vis dar ginčijasi dėl vadinamojo Vangos fenomeno. Knygos „Paslaptys be paslapčių“ autoriaus Aleksejaus Rakitino skaičiavimais, Vangos prognozių tikslumas siekia 65–70 proc. „Jei pažvelgsite į tūkstantį pranašysčių socialiniais klausimais, pamatysite, kad Vanga klydo tik 300 epizodų“, – knygos autoriaus žodžius cituoja ridero.ru.

Tuo tarpu bulgarų mokslininkai, išanalizavę apie 7 tūkstančius aiškiaregės prognozių, priėjo prie išvados, kad ji prašovė pro šalį tik dviem atvejais iš dešimties. Tai yra jos spėjimai išsipildė 80 proc.

Inos Svečenovskajos knygoje „Vanga. Lemtingos prognozės pildosi“ rašoma, kad, anot bulgarų sociologo Veličko Dobrijanovo, iš 99 Vangos pranašysčių 43 pasitvirtino, dar 43 buvo dviprasmiškos (ir todėl jas galima interpretuoti kaip įvykusias), o 12 iš viso nepasitvirtino, praneša knigogid.ru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją