Dvynukai neretai turi lakią vaizduotę, kartais jų vaizduotės ir realybės jausmas persipina. Jie labai smalsūs, nori tyrinėti viską, kas tik jiems pasirodo įdomu. Po šiuo ženklu gimę vaikai natūraliai mėgsta bendrauti. Jiems lengva išmokti kalbėti dviem kalbomis, jei pradedami mokyti nuo ankstyvo amžiaus.

Kaip auklėti Dvynių ženklo vaiką

Dvynių ženklo vaikų tėvai turi užtikrinti, kad vaikai gaus laisvės tyrinėti ir gilintis į savo pomėgius. Tipišką Dvynių ženklo atstovą reikia išmokyti, kaip atskirti realybę nuo įsivaizdavimo, taip pat mokyti juos sakyti tiesą. Jei vaikui dažnai prieštaraujama, jis gali tapti uždaras ir imti išsisukinėti. Tačiau su juo lengva susitarti, kalbantis ramiai ir švelniai.

Po šiuo ženklu gimę vaikai yra laisvai bendraujantys, kai kurie linkę lengvai nuobodžiauti. Taigi jų dienotvarkė turi būti lanksti ir įvairi, tačiau tėvai turi pasirūpinti, kad aktyvus Dvynių protas nebūtų pernelyg stimuliuojamas. Vaikams naudingas ramus laikas prieš miegą; pasakos padės jiems atsipalaiduoti. Svarbu išmokyti Dvynuką savikontrolės, gerbti vyresnius, valgyti lėtai.

Kai kurie vaikai gali būti labai neramūs, nuolat ieškoti veiklos, kuri užimtų jų kūną ir protą. Svarbu juos auklėti ramiai ir švelniai. Dvyniai paprastai sunkiai užbaigia senus darbus, prieš pradėdami naujus, taigi tėvai turėtų juos mokyti, kaip vengti palikti nebaigtus darbus. Svarbu, kad Dvynių tėvai sugalvotų linksmų, auklėjamųjų užduočių namie, kad patenkintų vaiko polinkį mokytis, kadangi mokykla ne visuomet gali šį polinkį patenkinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją