TURKIS tiks žinantiems tikslą ir jo siekiantiems. Akmuo tokiems žmonėms suteiks harmonijos, pilnatvės jausmą, apsaugos. Turkis traukia turtus, sėkmę bei meilę, tačiau praradusiems moralę gali virsti nelaimių akmeniu. Šis akmuo išlygina nuotaikų svyravimą, atstato prarastus energijos resursus, ramina skausmą, uždegiminius procesus.

PERLAI yra įvairių atspalvių (nuo baltų iki juodų), priklausomai nuo moliusko tipo bei vietos, kurioje perlas rastas. Manoma, kad perlai pritraukia meilę, pinigus ir sėkmę, apsaugo nuo gaisrų, suteikia išminties, mažina nervingumą, paspartina karmos dėsnius, tvirtai sujungia poras.

Remiantis sena tradicija, manoma, kad nuotaka, kuri dėvės perlus per vestuves, per savo vedybinį gyvenimą neverks. Taip pat manoma, kad perlai skatina vaisingumą. Skirtingų spalvų perlams priskiriamos skirtigos savybės: melsviems atspalviams – surasi meilę, juodiems – suprasi save bei tapsi žymus, auksiniams – būsi turtingas, o rausviems – aplankys sėkmė. Perlai taip pat balansuoja kūno skysčius bei reguliuoja temperatūrą.

LAZURITAS senovėje buvo laikomas šventu akmeniu. Tai tiesos ir draugystės akmuo. Lazuritas – atsinaujinimo akmuo, suteikiantis energijos tiems, kurie siekia naujovių, stengiasi išsiveržti iš rutinos, trokšta įgyvendinti naujus planus, pasiekti aukštumų.

Jis padeda susirasti bendraminčių, sėkmingai pabaigti pradėtus darbus, gydo dvasią, ramina bei suteikia valios stiprybės. Taip pat šis akmuo didina kūrybingumą, toleranciją, padeda pasirinkti kryptį, atskirti žmones, nebijoti kompromisų, lengviau priimti kritiką, teisingai išsiaiškinti santykius.

KORALAS yra bene seniausias pusiau brangus akmuo, turintis religinę reikšmę: Tibeto lamos nuo senovės naudoja rožančius, padarytus iš koralo. Koralai – tai stiprus talismanas, mažinantis kraujavimą, apsaugantis nuo piktų dvasių bei uraganų, vagysčių bei nelaimingų atsitikimų. Jie stiprina saviraišką ir padeda geriau suprasti kitus, skatina diplomatiją, intuiciją bei vaizduotę.

Koralai mažina vidinę ir iš aplinkos sklindančią įtampą, baimes, padeda tvarkyti bronchus, kvėpavimą kosint, gydo piktybinius auglius, padeda, kai organizme trūksta kalcio.

AMETISTAS – tai akmuo, kurį siūloma dovanoti 4, 6 ir 17 vestuvių metinių proga. Tai violatinė kvarco bei labiausiai vertinama šio mineralo atmaina. Ametisto spalvos variuoja nuo blankiausiai alyvinės iki gilios purpurinės. Vertingiausias ametistas yra gilaus vidutinio violetiškumo su rožiniais atspalviais. Kilminga violetinė spalva padarė jį mėgstamą karalių bei aukštuomenės jau prieš tūkstančius metų.

Manoma, kad šis akmuo padeda išlaikyti blaivų protą, saugo nuo neapgalvotų sprendimų, nesusivaldymo, girtuokliavimo, pagundų. Jis išvaduoja iš liūdesio, suteikia ramybę, pusiausvyrą, harmoniją. Ne veltui vyskupai mūvi žiedus su šiuo brangakmeniu. Senovės indėnai vadino šį akmenį akmenų siela.

Šis akmuo palaiko organizmo pusiausvyrą, šalina galvos skausmus, stiprina atmintį, gerina žarnyno ir inkstų veiklą. Daro nešiotoją švelnų ir draugišką. Ametistas taip pat daro įtaką sapnams, sveikimui, ramybei, meilei, dvasiniam pakylėjimui, apsaugo nuo vagių. Šis akmuo skatina permainas.

AGATAS padeda atskleisti melą, išsiaiškinti santykius, įgyvendinti norus. Agatas suteikia vidinę ramybę, pusiausvyrą, stabilumą. Tai ir vienas iš apsauginių akmenų. Įvairių spalvų ir piešinių agatai gali būti naudojami skirtingoms ligoms sušvelninti.

Šis akmuo laikomas vienu iš stipriausių sėkmę traukiančių akmenų. Jis padeda atrasti pamirštus ar pasislėpusius talentus, skatina nebijoti siekti tikslo, laikomas ilgo, laimingo ir turtingo gyvenimo simboliu. Šviesių spalvų agatus gali nešioti ir vaikai. Siūloma jį rėminti sidabre, varyje ar žalvaryje ir nešioti ant laimingos rankos bevardžio piršto. Puikiai veikia agato karoliai, pakabučiai, apyrankės.

Naujausiame žurnalo „Lietuvė“ numeryje rasite straipsnius ne tik apie akmenų naudą bet ir puikių receptų ir straipsnių apie lietuvius pasaulyje bei Lietuvoje: „Nebijok būti emigrantas“, „Auga sparnai gerumo“, „Tegul tai būna padrąsinimas studijuoti svetur“.