Kalbant apie Naujųjų sutikimą, norėtųsi priminti, kad Metalinio Jaučio metų ciklas prasidės tik vasario 11–12 dienomis, tad, kaip ir savo gimtadienio nešvenčiate prieš pusantro mėnesio, jo ciklo pradžios švęsti taip iš anksto dar nevertėtų, geriau kartu namuose sukurti palankumą būsimai naujo ciklo pradžiai.

Tad kaip sutikti Naujuosius, kad metai mums būtų už šiuos ženkliai geresni?

Mūsų gražias ateities viltis sustiprinti galime gražiais ritualais, kuriuos ir norėčiau pasiūlyti Naujųjų sutikimui.

Šviesa. Šiuos Naujuosius sutikite su kuo daugiau šviesos. Uždekite šviestuvus, lempučių girliandas, visas turimas žvakes. Taip įnešite kuo daugiau šviesos ne tik į savo, bet ir kitų gyvenimą.

Švara. Išmeskite kažką seną, pavyzdžiui, senas šlepetes ar įplyšusį darbužį. Tai simbolizuos atsikratymą to, kas jums nereikalinga, kad atsirastų vietos ir į gyvenimą ateitų nauji geri dalykai.

Vanduo. Ant stalo pastatykite skaidraus vandens sklidiną ąsotį. Tai bus vidinės švaros ir stiprios jūsų ir artimųjų sveikatos simbolis.

Metalas. Vakariniame stalo kampe pasidėkite metalinę vazą, ar metalinį indą, į kurį įmeskite kuo daugiau monetų ir pinigų banknotų. Tai simbolizuotų jūsų kitų metų finansinę sėkmę.

Popieriaus lapas. Pasidėkite švarų baltą popieriaus lapą. Ant jo užrašę savo didžiausią troškimą, sudeginkite jį židinyje ar žvakės, kuri būtų įstatyta lėkštelėje su druska, liepsnoje. Taip greičiau atiduotumėte savo troškimą Visatos išpildymui.

Knyga. Perskaitykite atsivertę knygą labiausiai patinkančią gražią mintį. Tai duotų gerą impulsą sekančių metų pozityvioms mintims, naujoms svajonėm.

Lolita Žukienė

Apranga. Naujųjų sutikimui pasipuoškite šviesių spalvų drabužiais. Nesutikite jų tik su šlepetėmis, jei nenorite ir kitais metais prasėdėti daug laiko namuose. Reikalingas bent vienas baltas ar sidabrinis daiktas, galėtų būti sidabrinis papuošalas.

Stalas. Stalą denkite balta arba žalia staltiese. Ir ant stalo šaunu būtų turėti kuo daugiau žalios – sveikatą – ir baltos bei geltonos – gausą simbolizuojančių spalvų. Jums tiks tų spalvų papuošimai, servetėlės, gražūs įrankiai, taurės.

Maistas. Kuo daugiau žalumynų, daržovių, vaisių. Susilaikykite nuo raudonos mėsos.

Muzika. Ypač tiktų klasikinė – kad prišauktumėte harmoningą sekančių metų gyvenimo skambesį.

Ir žinoma, svarbiausia bus jūsų gera savijauta bei džiugi vidinė būsena, atlaidumas ir sąžiningumas su savimi ir kitais, dalijimasis linksmomis mintimis, šviesiomis ateities viltimis, nuoširdūs, jautrūs palinkėjimai. Mušant 12-tą užrašykite danguje šaltąją ugnele sau ir savo artimiesiems palinkėjimą to, ko išties labiausiai reikia, o kartu palinkėjimą sveikatos ir stiprybės visiems Žemės žmonėms: Džiugaus Jums Naujųjų sutikimo ir sėkmingų 2021-ųjų!