„Šiuo metu nepalanku pradėti naujus darbus, tvirtinti sutartis, pasirašyti svarbius dokumentus. Praleiskime šį laiką ramiai, vengdami konfliktų, ginčų ir nepriimkite kategoriškų sprendimų. Ieškokite kompromisų. Neplanuokite svarbių susitikimų, geriau juos atidėti. Svarbius sprendimus priimkite jau praėjus kelioms dienoms po Saulės užtemimo“,- pataria astrologė Lolita Žukienė.

Astrologės teigimu, tai laikas, kai palanku atsisakyti to, kas mums trukdo eiti į priekį, senų stereotipų, ar mums trukdančių žalingų įpročių. Kovo 19 ir 20 d. palanku peržiūrėti savo rūbų spintą ir atsisakyti nereikalingų daiktų. Galbūt jums nereikalingiems rasite naują šeimininką.

Prieš pat saulės užtemimą yra labai svarbus laikotarpis, kai galite lengviau paleisti praeitį, pamiršti senas nuoskaudas. Tada turėtumėt labai sėkmingus ir gerus metus. „Tiesiog įsigykite gerą trintuką ir ko nereikia, mintyse ištrinkite“,- juokauja L. Žukienė.

Kad šis laikotarpis netinkamas rizikai net patiems laimingiausiems Zodiako ženklams, pritaria ir astrologė Palmira. Jos teigimu, tai sudėtingas užtemimas, uždarantis lemtingus ciklus.

Nuo kovo 21 d. prasideda nauji astrologiniai metai.

Molėtų Astronomijos observatorijos duomenimis, Vilniuje užtemimas prasidės 10.55 val., o piką pasieks 12.04 val. - tuo metu Mėnulis dengs beveik 73 proc. Saulės. Įspūdingiausią vaizdą turėtų išvysti klaipėdiečiai - pajūryje užtems 78 proc. Saulės. Čia užtemimas prasidės 4 minutėmis anksčiau nei sostinėje.

Nors Lietuvoje bus regimas tik dalinis užtemimas, pasaulis stebės ir pilną Saulės užsidengimą. Ilgiausiai - 2 minutes 47 sekundes - visiško užtemimo fazė truks Farerų salose.

Astronomai primena, kad stebint užtemimus būtina tinkamai užtemdyti akis - tam labiausiai tinka specialūs filtrai, galima panaudoti ir apšviestą negatyvinę fotojuostą.

Kovo 20-osios reginys yra paskutinis visiškas Saulės užtemimas Europoje iki pat 2026 metų rugpjūčio 12 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)