Saulės užtemimas įvyksta, kai Saulė, Mėnulis ir Žemė atsiduria vienoje linijoje. Rugsėjo 1-ąją įvyksiantis Saulės užtemimas bus žiedinis, nes Mėnulis bus arti epogėjaus (didžiausiu atstumu nutolęs nuo Žemės centro).

Mes esame šios Visatos dalis ir žiedinis Saulės užtemimas nėra atskiras reiškinys, mūsų neįtakojantis.

Mūsų Visatoje neegzistuoja atskirai Saulė, Mėnulis, Žemė ir žmonija. Visa tarpusavyje glaudžiai susiję, taip kaip žmogaus kūne neegzistuoja atskirai galva ir rankos, ar kitos kūno dalys, tad tai, kas vyksta danguje, neabejotinai atsispindi ir Žemėje, gali įtakoti mūsų elgseną ir likimus.

Tokį retą reiškinį, kaip Saulės užtemimas (šiais metais jų – du, tai antras Saulės užtemimas) jautrūs žmonės gali stipriai jausti, kaip ir jaučia Saulės magnetines audras ar Mėnulio pilnatį.

Nuo seno Saulės užtemimams žmonės skirdavo labai rimtą dėmesį. Ta diena galėdavo turėti sunkiai nuspėjamų pasekmių.

Saulės užtemimai turi tendenciją kartotis kas 18 metų ir 11,3 paros. Tiek truktų ir rugsėjo 1-ąją prasidėjęs žiedinio Saulės užtemimo ciklas, todėl labai svarbu šią dieną negatyvaus, nepalankaus ciklo nepradėti. Skirkite mokinukams kuo daugiau dėmesio, padėkite įveikti jiems sunkumus. Reikėtų vengti konfliktų, aštrių situacijų, stengtis nevėluoti, būti jautriems ir dėmesingiems šalia esantiems, rinktis bendravimui malonią kompaniją ir stengtis pasakyti artimiesiems kažką gero ir jautraus.

Užtemimas vyks Saulei keliaujant 10-uoju Mergelės ženklo laipsniu, todėl po jo ateinantį laikotarpį ypatingą dėmesį skirkite savo ir artimųjų sveikatai, spręsdami materialius, finansinius reikalus, tvarkydami dokumentus, šeimose – stiprindami santarvę ir meilę.

Jau diena prieš rugsėjo 1-ąją – rugpjūčio 31 diena – pasižymės sudėtingesniais Mėnulio 29-osios dienos ritmais, kurių poveikį dar galite jausti ir rugsėjo 1-ą iš ryto.

31-mą dieną Venera keliaus griaunamuoju laipsniu, o Merkurijus iš direkcinio taps retrogradiniu. Visi šie rodikliai jautresnių žmonių gali būti jaučiami, kaip aštrus astrologinis fonas. Todėl jau dieną prieš Saulės užtemimą ir užtemimo dieną reikėtų kelionėms skirti daugiau, negu planuotumėte, laiko, būti ypač atidiems buityje ir už vairo, nespręsti sudėtingų tarpusavio santykių ir nesiimti naujų projektų ir darbų, nes jie vyktų lėčiau, galėtumėte sutikti aplinkos pasipriešinimą ir kliūtis.

Saulės užtemimas ir sudėtingesni besikeičiantys Mėnulio ritmai gali didinti jautrumą, nepakantumą kitokiai nuomonei, stiprinti nepasitenkinimą smulkmenose. Tad pasiruoškite tai įveikti. Kai kam gali klostytis tokios situacijos, kaip pakliuvus į egzaminą, o klausimai – menkai žinomi. Todėl linkiu jums išlaikyti vidinę ramybę, giedrą nuotaiką, daugiau būti stebėtojo vaidmenyje, pakančiai priimti kitokią, nei jūsų, nuomonę.

Pamirškite buvusius negatyvius dalykus jūsų gyvenime, pasinaudokite Saulės užtemimu, norėdami atsisakyti jums trukdančių įpročių, nereikalingų daiktų, liūdnų minčių, atlaisvindami savo širdį ir erdvę aplink jus ateinantiems geriems jūsų gyvenimo dalykams. Stenkitės aplink save kurti džiaugsmą, giedrą nuotaiką, tegul šviečia jūsų vidinė Saulė!