Sėkmės vilionės 2014 metais

Astrologė, gamtos mokslų daktarė Angelina Zalatorienė pataria, kaip sutikti 2014-uosius, kuo rengtis ir ką dėti ant šventinio stalo.

- Gyvatės metus rekomenduota sutikti ramiai, tačiau kaip paminėti 2014-uosius?

- Visiems arkliams būdinga laisva dvasia ir išdidumas. Nuostabus tas degančiomis akimis, vėjo plaikstomais karčiais, grakščiai šuoliuojantis gamtos kūrinys – žirgas. Jis 2014 m. mus pasitiks su didele energija. Todėl jų sutiktuves reikėtų paminėti laisvai, pamiršus visą nerimą. Bent vieną vakarą per visus metus derėtų linksmai pašėlioti, pajuokauti ir pasiautėti.

Jeigu tik pasitaikys galimybė, Naujuosius metus galite pasitikti miške prie laužo. Būtų puiku, jeigu pavyktų pasikviesti visus artimuosius. Medžio metai primena giminės medį, todėl skatina šeimas susiburti. Visi kartu turėtumėte šokti, žaisti įvairius žaidimus, kurie susiję su medžiais. Pavyzdžiui, ištraukus lapelį su medžio pavadinimu iš jo reikia sukurti gyvenimo istoriją, eilėraštį, tostą ar kt.

Be to, šiemet galima išskirti du medžius – obelį ir ąžuolą. Kas dar nepasodino obels arba nesusidraugavo su ąžuolu, ateinančiais metais turėtų tuo pasirūpinti. Jeigu nuspręsite praėjusių metų nuodėmes plakti pirtyje, derėtų naudoti ąžuolo šakelių vantą.

- Kaip reikėtų rengtis per Naujuosius metus norint pritraukti sėkmę?

- Puikiai tiks žali, mėlyni, įvairių pavasario ir rudens medžių spalvų drabužiai. Aksesuarai turėtų būti skambantys, apranga – patogi ir nevaržyti judesių. Moterims rekomenduojama susirišti „arklio uodegą“. Tokia šukuosena aktyvina odos kraujotaką ir ją jaunina.

- Ką derėtų dėti ant šventinio stalo norint palinkėti laimės sau ir svečiams?

- Norint, kad plaukai ir oda spindėtų, ant šventinio stalo turėtų puikuotis avižų patiekalai. Nevalia pamiršti ir tyro šaltinio vandens, obuolių pyrago, sulčių arba vyno ir šlakelio ąžuolo statinėje brandinto brendžio arba konjako. Šiek tiek jo paaukoti reikėtų ir metų globėjui Jupiteriui, kad pakaktų lietaus ir metai būtų derlingi.

- Ką dovanoti Naujųjų metų proga?

- Vieni kitiems turėtume įteikti praktiškas ir tikrai reikalingas dovanas. Jeigu nuspręsite dovanoti pasagą, būtina įsiminti, kad butaforinė laimės neatneš. Sėkmę traukia tik ant kelio rasta, tikra pasaga. Gražia dovana galėtų tapti ir laiko nugludintas medžio gabalėlis, virtęs gintaru.

Šis akmenėlis, laikomas kišenėje arba piniginėje, saugos nuo pikto, mažas gintarinis vėrinukas ant kaklo ne tik teiks grožį, bet ir saugos sveikatą. Be to, galima dovanoti ir arklio skulptūrėlę. Ramiam žmogui tiks šuoliuojantis ristūnas, greičio mėgėjams – ramus arkliukas, tinginiams – skatinantis darbingą nuotaiką...

- Kokią kitais metais pamoką derėtų išmokti norint būti laimingiems?

- Ateinančiais metais svarbiausia turėti viziją, planą ir ryžtingai priimti sprendimus. Todėl šis laikotarpis bus palankus tiems, kurie pasitiki savimi, žino, ko siekia ir tai daro atkakliai bei kliaudamiesi blaiviu protu. 2014-aisiais neturi būti jokių atsikalbinėjimų ir pasiteisinimų.

Tikėtina, kad nesėkmingi metai laukia tų, kurie vis dar ieško priežasčių tingėti ir visa tai bando pateisinti tariamu laiko neturėjimu. Jeigu kas nors nesiseks, naudinga į pagalbą pasitelkti humorą – jis padės pasijuokti iš perplėštų kelnių ar pan.

Žinoma, kad ir ką darytumėte, ateinančiais metais itin svarbūs geri santykiai su aplinkiniais. Todėl linksmas ir draugiškas būdas suteiks galimybę pašėlioti su smagia draugija. Tai daug geriau negu spardytis iš įniršio pavydint, kad kam nors sekasi geriau ar kas nors turi daugiau nei jūs. Dar viena svarbi kitų metų pamoka – išmokti būti kantriems. Išminties galima semtis iš medžių. Nesvarbu, ar kepina saulė, ar lyja lietus, jie vis tiek stovi giliai įleidę šaknis.

- Kaip Arklio metais prisivilioti meilę?

- Anot psichologinių testų, žirgo simbolis naudojamas žmogaus seksualinei energijai įvertinti. Taigi tikėtina, kad meilės reikalai ateinančiais metais klostysis puikiai. Jeigu norite pritraukti sėkmę šioje srityje, reikėtų į pagalbą pasitelkti varpinius augalus, ypač avižas, džiovintas puokšteles arba paveikslėlius. Taip pat derėtų prisiminti tai, kad kuo daugiau duodi meilės kitam, tuo stipresnė ji grįžta atgal.

- Kuriems Zodiako ženklams ateinantys metai bus sėkmingiausi, o kuriems vertėtų pasisaugoti?

- Jupiteris iki liepos vidurio bus Vėžio ženkle, paskui persikels į Liūto ženklą. Kai ši planeta būna pirmajame Zodiako ženkle, visiems primena, kad gyvenimas ir šeima yra didžiausia vertybė. Norint, kad metai būtų sėkmingi, Vėžio ir Žuvų ženklo atstovams pirmojoje metų pusėje teks daug padirbėti. Ugnies ženklų žmonėms aktyvesnė bus antroji metų pusė. Svarbiausią dėmesį derėtų skirti vaikų saugumui ir sveikatai.

- Kaip derėtų įrengti pietvakarinę namo dalį norint pritraukti sėkmę?

- Joje verta pasodinti dvi liūto figūrėles. Jos saugos namus ir pritrauks sėkmę. Taip pat galima pakabinti keletą varpelių ir kartkartėmis juos pajudinti, kad skambėtų.

- Ko 2014-aisiais derėtų pasisaugoti? Kokios tikėtinos nelaimės?

- Būtina nepersistengti ir vengti rizikingų sprendimų. Ypač derėtų saugotis didelio greičio kelyje.