Besaikis valgymas

Bioenergetikai teigia, kad organizmą labai sekina persivalgymas. Daugelis žmonių įsitikinę, kad sotūs pietūs suteikia energijos, bet iš tikrųjų yra priešingai: kai prisikemšame pilną skrandį, organizmas turi sutelkti visas jėgas maisto suvirškinimui, taigi, nesaikingai prisivalgius, dalis mūsų energijos eikvojama veltui.

Mitybos specialistai tikina, kad nuolatinis persivalgymas yra valgymo kontrolės praradimas, dėl to gali atsirasti priklausomybė nuo maisto. Jeigu pastebite, kad nuolatinis kramsnojimas padeda nuslopinti įtampą ir užpildyti jaučiamą tuštumą, reikia pagalvoti, kas trukdo jaustis laimingam, ir stengtis tuos trukdžius pašalinti.

Nemėgstamas darbas

Laimingi tie žmonės, kuriems darbas yra tarsi hobis. Tyrimai rodo, kad asmenys, kurie daug metų dirba nemėgstamą darbą, išeikvoja dvigubai daugiau energijos, todėl greičiau išsenka, suserga, yra piktesni, irzlesni ir agresyvesni, o štai darboholikai, kurie mėgsta savo veiklą ir pluša iki nakties, ne taip greitai pavargsta, nes maloni veikla yra puikus energijos užtaisas.

Jeigu darbo pakeisti neįmanoma, bioenergetikai rekomenduoja išmokti medituoti: šis būdas ne tik nuramina protą, bet ir padeda atsikratyti įtampos, pamiršti rūpesčius. Tam kasdien reikėtų skirti po 10–15 minučių.

Paslaptingi daiktai

Pasak bioenergetikų, daiktai gali skleisti ne tik teigiamą, bet ir neigiamą energiją. Nustatyta, kad energetiškai stipriausi yra antikvariniai ir rankų darbo daiktai. Pakenkti gali ir iš kartos į kartą perduodamos šeimos relikvijos, tad, prieš priimant garbingą šeimos dovaną, būtina pasidomėti, kaip gyveno ją turėjęs žmogus.

Nešiojant rankų gamybos daiktą, reikia atkreipti dėmesį, kas buvo jo ankstesnis savininkas: jei tai piktas, blogo linkintis asmuo, didelė tikimybė, kad jo daiktas pažeis biolauką, namuose paskleis neigiamą energiją. Kaip atpažinti, kada namas užterštas? Vos tik įėjus į vidų, žmogui pasidaro nejauku, pašiurpsta oda, krečia šaltis.

Bioenergetikai teigia, kad namų erdvę gali užteršti ir netoliese gyvenantys žmonės: jei kaimynai nuolat barasi, mušasi ar girtuokliauja, kyla grėsmė ir jūsų buveinei. Kadangi ji nuolatos teršiama, tokią patalpą išvalyti gana sunku.

Visai kas kita, jei namus užteršė daiktai – padėkokite mintyse jų buvusiam savininkui, ir ramia širdimi galite išmesti. Būtų puiku, jei likusią blogą energiją išvalytų bioenergetikas arba kunigas.

Nevaldomas pyktis

Pyktį žinome visi. Kai jis kontroliuojamas, tai yra normali, sveika emocija, tačiau nekontroliuojamas jis tampa destruktyviu, sukelia sveikatos ir bendravimo problemų.

Tyrimai parodė, kad visos emocijos mūsų organizme sukelia tam tikras chemines reakcijas: pavyzdžiui, juokas ir džiaugsmas turi gydomųjų savybių, o baimė, liūdesys, pyktis gali sukelti neigiamą poveikį, nes kai supykstame, padidėja kraujospūdis, padažnėja širdies plakimas, pakyla hormonų adrenalino ir neodrenalino lygis.

Tačiau visiškai slopinti savo emocijų negalima, nes tuomet susidariusios cheminės medžiagos kaupiasi ir gali sukelti rimtų negalavimų.

Didelis triukšmas

Žmogaus organizmą triukšmas veikia neigiamai. Pirmiausia jis pakenkia imuninei, nervų, kraujotakos, virkšinimo trakto sistemoms, vėliau sutrinka klausa. Ilgą laiką trunkantis triukšmas sutrikdo daugelio organų darbą, o labiausiai pažeidžiama nervų sistema – atsiranda nuovargis, silpnumas, irzlumas, pailgėja užmigimo laikas, suprastėja miego kokybė, gali atsirasti nervinių ir psichinių sutrikimų.

Tyrimai rodo, kad nuolatos esant 40 – 50 dB triukšmui, žmogui atsiranda psichinės reakcijos, o 60 – 80 dB garsas sukelia vegetacinės nervų sistemos pakitimų. Nuo 90 – 110 dB garso žmogus gali apkursti, o didesnis nei 120 dB pažeidžia klausos organą.

Mobilusis telefonas

Bioenergetikai tvirtina, kad labiausiai žmogaus energiją eikvoja mobilieji telefonai. Teigiama, kad 10 min. pokalbis ne tik sutrikdo smegenų ir neuronų veiklą, bet ir pažeidžia asmens biolauką.

Vadinasi, po trumpo pokalbio telefonu, žmogaus organizmui atsigauti reikėtų bent 2 val. O kas gresia tada, jei mobiliuoju tenka kalbėti visą dieną? Tokius asmenis dažniau kamuoja nervinė įtampa, dirglumas, nemiga ir išsekimas.

Taip pat prisiminkite, kad elektromagnetinės bangos veikia net tada, kai niekas neskambina, todėl telefoną reikėtų laikyti kuo toliau nuo savęs: nedėkite jo šalia lovos ar ant darbo stalo, atsikratykite įpročio nešiotis kelnių ar švarko kišenėje. Kai kurie mokslininkai teigia, kad mobiliųjų telefonų skleidžiami spinduliai gali sukelti nevaisingumą, skatinti onkologines ligas.

Geopatogeninės zonos

Tai nepastovūs ir suskaidyti Žemės spinduliuojami elektromagnetiniai laukai, nematomos, pavojingos vietos, pasižyminčios neigiamu poveikiu žmogaus organizmui.

Mokslininkai nustatė, kad tokios vietos yra aukštų dažnių, decimetrinio diapazono, turinčios savitą struktūrą: požeminiai vandens srautai, geologiniai žemės lūžiai, tinkliniai koordinaciniai tinklai ir dvigubo veikimo zonos.

Įrodyta, kad ilgalaikis buvimas tokiose vietose ne tik sukelia organų veiklos sutrikimus, bet ir onkologines ligas. Kaip nustatyti, ar būstas yra geopatogeninėje zonoje? Galima pasinaudoti radiostezininkų paslaugomis arba pasikliauti savo intuicija.

Pastaruoju atveju reikia atkreipti dėmesį į tai, kaip miega vaikai: mažyliai, stengdamiesi išvengti neigiamos spinduliavimo įtakos, miega susirietę į kamuoliuką, neretai sapnuoja košmarus.

Geopatogeninę zoną gali nustatyti ir augintiniai: pavyzdžiui, katės mėgsta neigiamą žemės spinduliuotę, todėl ten, kur jos miega, neturėtų miegoti žmogus, o štai šunys elgiasi visiškai priešingai – jie nepakenčia tokių vietų.