Į klausimus atsako „Estée Lauder“ vizažistas Dariusz Kotarski

Kokios šventinio akių makiažo tendencijos vyraus šią žiemą?

Vyraujančios makiažo tendencijos priklauso ne tik nuo artėjančių švenčių, bet ir bendrų mados krypčių. Šiemet tiek per Kalėdas, tiek visą žiemos sezoną vyrauja išraiškingas lūpų ir akių makiažas. Kurį laiką buvo įprasta manyti, kad kuriant makiažą privalu pasirinkti – ryškios arba lūpos, arba akys. Dabar šią nerašytą taisyklę galima drąsiai laužyti, derindamos ryškias akis ir lūpas atrodysite pritrenkiančiai. Toks įvaizdis puikiai tiks Kalėdų arba Naujųjų metų vakarėliui.

Vokų šešėlių paletės "Estée Lauder", douglas.lt nuotr.

„Estée Lauder“ vizažistas Dariusz Kotarski, K. Čachovskio nuotr.

Veido bruožus galima paryškinti ir skaistalais bei švytinčia pudra, tačiau didžiausias dėmesys šį sezoną vis dėlto krypsta į akis ir lūpas. Kita vertus, intensyviai žėrintys blizgūs akių vokų šešėliai šiemet nebe tokie madingi, juos siūloma pakeisti subtilesniais švytinčiais atspalviais, kurie pasižymi ir švytinčios pudros savybėmis. Be to, tokius šešėlius paprasčiau naudoti, jie mažiau nubyra, ne tie, kuriuose gausu blizgučių.

„Estée Lauder“ vizažistas Dariusz Kotarski, K. Čachovskio nuotr.

Kokius spalvinius derinius siūlytumėte šventiniam makiažui?

Vienintelė paslaptis, renkantis tinkamą spalvų derinį – nebijoti žaisti skirtingais atspalviais. Žinoma, tai priklauso ir nuo to, ką mėgstate ir ko ieškote. Jei makiažas skirtas dienai, galima rinktis subtilius rusvus ar violetinius atspalvius, vakarui – žvilgančius vokų šešėlius. Nėra taisyklės, kad renkantis makiažo atspalvius privalu rinktis tik iš skirtingų rusvų ar pilkų tonų – tai kaip mada, svarbiausia pasirinkti tai, kas tinka.

Blakstienų tušas, akių pieštukas ir vokų šešėliai "Estée Lauder", douglas.lt nuotr. Modelio nuotr. - Sipa Press/Scanpix.

Kokį makiažą patartumėte rinktis brandesnio amžiaus moterims?

Brandaus amžiaus moterys turėtų daugiau dėmesio skirti lūpų makiažui ir nebijoti ryškesnių atspalvių, pavyzdžiui, raudoną arba oranžinę. Kartais pakanka intensyvaus atspalvio lūpų dažų, šiek tiek blakstienų tušo ir esate pasiruošusi. Tiesa, svarbu nepamiršti tvarkingai pabrėžti antakius, ypač kai intensyviau paryškinate lūpas. Jei norite suteikti odai papildomo švytėjimo, rekomenduočiau naudoti šiek tiek skaistalų ir skruostus paryškinti neutralaus atspalvio švytinčiais šešėliais. Tai sukurs itin natūralų efektą, o veidui suteiks išraiškingesnius kontūrus.

„Estée Lauder“ vizažistas Dariusz Kotarski, K. Čachovskio nuotr.

Ką daryti, kad lūpų dažai kuo ilgiau išliktų sodrios spalvos?

Norint, kad lūpų dažai nenubėgtų ir išliktų ilgiau, reikėtų naudoti lūpų pieštuką. Prieš naudojant lūpų dažus, juo svarbu pabrėžti ne tik lūpų kontūrus, bet ir padengti visą lūpų paviršių. Taip sukuriamas tvirtesnis pagrindas dažams ir šie išlieka ilgiau.

Lūpų dažai "Estée Lauder" douglas.lt nuotr., dešinėje - aktorė Christina Hendricks, SIPA/Scanpix nuotr.

Kokie nagų lakai madingi šią žiemą?

Kalbant apie grožio tendencijas svarbūs ir nagai. Šaltuoju metų laiku itin madingi įvairūs tamsūs atspalviai. Matinis nagų lakas šiemet taip pat madingas. Galima rinktis, pavyzdžiui, juodą, mėlyną arba violetinį.