Nevados universiteto žmogaus studijų profesorė Kat Hertlein,  profesorius ir knygos „Geismo evoliucija: žmonių poravimosi strategijos" autorius Davidas Bussas bei vienas žymiausių Amerikos santykių ekspertų Steve Santagati diskutuoja apie vyrų neištikimybės priežastis. 

 „Ji nebe tokia, kokia buvo"

Kaip ir bet kuris tipiškas vyras, Adomas nesugebėjo atsispirti prinokusio vaisiaus pagundai, ypatingai jei jo gyvenimo moteris šiek tiek apsileido. Jei ji aptingo, priaugo svorio ar tiesiog nebesirūpina savimi, vyrukas pradės dairytis į kitas moteris. Moterys, kurios nori išlaikyti savo vyrus ant trumpo pavadėlio, turi rūpintis savo išvaizda.

Niekas nemyli žmonių, kurios nuolat išpučia burbulus

Ko gero, niekas greičiau nenusiųs vedusio vyro į kitos moters rankas, nei priekabi žmona. Jei ji įkyri kaip uodas. Jis nenori su ja mylėtis, jis nori ją sutraiškyti.

„Ji tiesiog manęs nesupranta"

Vyrai, kurie apgaudinėja savo žmonas, sako, kad jie jaučiasi nesuprasti savo partnerės. Tačiau ne visada kalta moteris. Dauguma vyrų yra arba savyje nešioja pyktį, arba bijo surasti ryšį su partnere. Jiems lengviau šokti į naujus santykius, nei stengtis palaikyti juos su mylimąja, todėl tokie „trikampiai" gan dažni. Giliai paslėptą intymumo baimę kai kuriems vyrams yra sunku įveikti. Ir jie yra labiau linkę dar kartą apgauti. Tokiu atveju padėti gali tik porų terapijos seansai.

Tai jaudina

Dauguma vyrukų, turinčių meilužes, tarsi susisiekia su savo vidiniu urviniu žmogumi. Jiems patinka žaisti su ugnimi. Atsiranda tam tikras pavojus, kuris padidina jaudulį. Nuolat kaitindama šeimos seksualinį gyvenimą, moteris gali išlaikyti šeimos židinį taip kaitriai liepsnojantį, kad jos vyras neturės priežasties ją apgaudinėti.

Kaltinkite „medžiotoją"

Dažnai vyrai, kurie apgaudinėja moteris, negali paaiškinti savo motyvacijos. Jie tiesiog jaučiasi verčiami pabėgti iš savo kasdieninės rutinos ir ieškoti kažko naujo. Tai yra primityvus instinktas, kurį galime sieti su jų medžiotojo ir rinkėjo vaidmeniu  tik šį kartą jie medžioja ir renka naujas moteris. Galbūt jis vedė per jaunas arba jis jaučiasi, tarsi nebūtų dar visko pamatęs.

Moterys gali apsaugoti save, jei greitai susiprotės dėl šių santykių ir tiesiog iš jų pasitrauks. Jūs galite daug sužinoti apie vyro santykius su moterimis, jei stebėsite kaip jis elgiasi kambaryje pilname gražių moterų. Jei jūs negalite jo suvaldyti kai jūsų santykiai tik pradeda bėgėtis, jo nekontroliuosite ir kai jūsų gyvenimas bus labiau nusistovėjęs. Pirmieji trys mėnesiai yra lemiami.

„Tai biologija, mažyte''

Tokia jau jų biologinė prigimtis, kad vyrai nori turėti tiek patelių, kiek yra įmanoma. „Kai mes pamatome nuogą moterį keletą kartų  tai tampa kasdienybe. Nesvarbu, ar jūs esate Jessica Alba, ar Sienna Miller, mes tiesiog įprantame prie jūsų kūno ir norime išbandyti kažką naujo  kitokias lūpas, kitokius kūno tipus. Mes esame monogamiški tik todėl, kad suprantame, jog meilė ir draugystė yra svarbiau, nei su kuo nors pasimylėti",  tvirtina rašytojas S. Santagati.

Tačiau UCLA moterų studijų docentė Juliet Williams nesutinka su šia nuomone. „Nepriklausoma nuo to, koks nepaprastai didelis yra apgaudinėjančių vyrų skaičius, mes žinome, kad tai nepriklauso nuo biologijos. Juk monogamiškų vyrų procentas yra vis dar didesnis",  sako ji.

Nuotr. Shutterstock

Tiesiog seksas

Daugumai vyrukų seksas ir meilė yra du visiškai skirtingi dalykai.

„Mes tikrai tikime šiuo teiginiu  „aš vis dar myliu savo žmoną, tačiau noriu mylėtis su kitomis moterimis". Mes atskiriame tai savo smegenyse",  sako Santagati. Toks logiškas paaiškinimas leidžia vyrukams apgaudinėti savo žmonas be kaltės jausmo, su viena svarbia išimtimi: bet kokia kaltė, kurią vyras jaučia po sekso, yra ne dėl paties sekso, o dėl galimų pasekmių. Ar ji mane persekios? Ar mano žmona sužinos?

Jei vyras turi monogamiškus santykius, prieš apgaudinėjant savo partnerę jam reiktų užduoti sau vieną klausimą: Ar tai to verta? Jis turėtų apsvarstyti blogiausią įmanomą scenarijų  jo žmona viską sužino ir dabar jos širdis yra sudaužyta. Ar tai to verta?

„Ne šiandien, mielasis"

Pripažinkime. Vyrai nori daugiau sekso nei moterys. Tad kai jų partnerė yra pavargusi nuo to, kad visą dieną prižiūrėjo vaikus ir nenori pabandyti naujų dalykų, net patiems ištikimiausiems vyreliams tai nusibosta ir jie ieško su kuo pasimylėti.

„Labiau seksualiai liberalūs vyrai, kurie neturi tokios pačios drąsios partnerės, taip pat yra labiau linkę klajoti, sako K.Hertlein. Jų seksualinės vertybės tiesiog neatitinka vienas kito.

„Nes mes galime"

Dėl interneto dabar vyrams yra kur kas lengviau bet kada ir bet kur apgaudinėti savo partneres... kol jos žiūri televizorių, ar su nešiojamu kompiuteriu lovoje, šalia miegančių žmonų.

Nepriklausomai nuo to, ar tai yra evoliucija, biologija ar paprastos naujovės, neištikimybės tyrėjai sutinka, kad vyrai siekia skirtingų sekso partnerių. Tačiau sprendimas, ar apgaudinėti savo partnerę, yra visiškai vyro valioje.

„Dauguma vyrų nesiima žygių apimti tų troškimų, nes jie nenori rizikuoti savo socialine reputacija ar savo santuoka",  sako Teksaso Universiteto atstovas D. Buss.