Jeigu vyras (arba moteris) užeina į suaugusiems skirtas pažinčių svetaines ir ten, bendraudamas su nepažįstamais žmonėmis, saugiai nuleidžia garą - pavadinsite tai neištikybe, ar ne?

Žinoma, daugelis sako,kad virtualūs pokalbiai nėra kažkas rimto. Bet gal visgi kažko trūksta jūsų santykiuose, jeigu partneris malonumų ieško pašonėje? Panagrinėkime, kokios galibūti tokio elgesio priežastys ir pasekmės.

Šeimoje trūksta supratimo

Ar laikas, skiriamas žmogui kitapus kompiuterio, yra neištikimybė? Turbūt taip. Jei vyras skiria laiką kitai moteriai, vadinasi, ja susidomėjo. Jei vyras sako, kad čia tik nekaltas bendravimas, vargu ar patikėsime. Nes tas smalsumo kamuolys - lyg sniego gniūžtė, riedanti nuo kalno. Nuo anoniminių pokalbių pereis prie asmeninių temų, dalinsis svajonėmis, problemomis... Juk taip žmonės ir suartėja - radę supratimą ir išklausymą.

O jei kibernetinė moteris pasirodys supratinga, vyrui gali ne juokais galva apsisukti. Ne tik ims apie lovos reikalus su svetimu žmogumi kalbėtis, bet paskui norės ir sekso telefonu, dar vėliau - tas seksualines fantazijas įgyvendinti realybėje. O jei dar susijaudina ir masturbuojasi su ja bekalbėdamas?! Tai ir yra kiberseksas, kurio vyras net nevadina rimtu užsiėmimu, tačiau kuris sukelia problemų šeiminiame gyvenime.

Jeigu vyras sėdi pažinčių svetainėse, ieško seksualinių dirgiklių, tai jo šeimoje trūksta supratimo. Vadinasi, jis nesikalba atvirai su žmona ar drauge. Galbūt jam gėda, o gal žmona atrodo kaip perskaityta knyga.

Nauja moteris - galimybė pasitikrinti vyriškumo reitingą.

Tai viena. Antra, išsakyti savo mintis žmogui, kurio nepažįsti, kartais būna lengviau. Virtualus romanas panašus į naršymą pornografijos svetainėse. Vienu atveju jaudina gyvas žmogus (nors ir virtualus), bendravimo su juo sukeliamos emocijos, kitu - vaizdai.

Lengvas ir greitas rezultatas

Dažniausiai į virtualius romanus įsivelia 35-45 metų amžiaus vyrai. Ir tai susiję su jų seksualinio troškimo pokyčiais. 30-mečio vyro norai, palyginti su 20-mečio seksualine energija, ima blėsti. Todėl vyrai griebiasi kibersekso, kaip priemonės savo libido palaikyti. Be to, virtualus romanas yra gana patogus: nereikia ilgo merginimo, rezultatą pasieki lengvai ir greitai. Beveik tas pats, kaip nueiti į parduotuvę pieno. Tačiau dėl per didelio susidomėjimo kiberseksu iškyla bendravimo pavojus - vyras nebesugeba matyti moters kaip asmenybės, vertina ją tik kaip seksualinę partnerę.

Skurdus intymus gyvenimas

Galima tik spėlioti, kodėl vyrai ieško virtualių pramogų, kai turi žmoną (tas pats taikytina ir moterims; jos irgi nesnaudžia). Dažniausia virtualios neištikimybės priežastis - netenkina santykiai su partnere. Jei moteris nenori taip dažnai mylėtis, kaip vyras, šis gali pagundų ieškoti internete, išmėginti pozas, kurios žmonai nepriimtinos. Tačiau net ir būdamas patenkintas savo lytiniu gyvenime, jis į kiberseksą gali panirti, vedamas smalsumo.

Antra priežastis - seksualinės problemos: erekcijos sutrikimai ir priešlaikinė ejakuliacija. Kibersekse tos problemos nepastebimos, taigi vyras gali pajusti pasitenkinimą tų problemų nespręsdamas.

Trečia priežastis - vyras traukia prie kompiuterio atsipalaiduoti, atsikratyti streso, kurį patiria darbe. Tačiau realiausia paskata - nesutarimai su žmona, finansinės problemos, buitiniai nesklandumai. Virtuali meilužė leidžia apie tuos vargus pamiršti: su ja nereikia spręsti piniginių reikalų, tvarkyti buities, ginčytis dėl smulkmenų. Virtualus romanas nors laikinai išplėšia vyrą iš realaus gyvenimo.

Pretekstas skyryboms

Kad ir kaip kiberseksas prablaškytų ir vyras gintų savo teisę nusidėti saugiai, tačiau seksologai vieningai sutaria, kad virtualus romanas irgi yra neištikimybė. Išssiskirti dėl to - visai logiškas žingsnis.

Kita kibersekso blogybė - vyras praranda bet kokį domėjimąsi savo moterimi, o seksas su ja nei žavi, nei teikia malonumo. Jei vyras laiku susigriebs ir nutrauks pavojingus kibernetinius žaidimus, šeimą galima išsaugoti. Bet jei priklausomybė nuo kibersekso yra stipri, be artimųjų supratimo ir pagalbos bus sunku ją įveikti.

Klausyti intuicijos

Kad vyras keistai elgiasi, gali pakuždėti intuicija. Virtualaus romano požymiai - pakitęs vyro dienos režimas. Pavyzdžiui, mylimas žmogus iki vidurnakčio užsisėdi prie kompiuterio. Kitas vyras kiberseksualinį potraukį gali kruopščiai nuo žmonos slėpti, todėl vienas požymių - padidėjęs vyro slapukavimas, uždarumas.

Trečia, vyras sako, kad dirba kompiuteriu, tačiau kai šeimos nariai jį sutrukdo, vyras susierzina, netgi tampa agresyvus.

Ketvirta, kiberseksas pamažu ima vogti vis daugiau laiko iš vyro gyvenimo, jis ima nebesusitvarkyti su pareigomis namuose, netgi tampa joms abejingas.

Ką daryti su kibermeilužiu?

Pirmiausia, stengtis išlaikyti ramybę ir nekritikuoti vyro - kiekvieno žmogaus kelyje pasitaiko sunkumų. Jei vyras kiberseksu susižavėjo neseniai, tai moteriškomis gudrybėmis pasistenkite jį sugrąžinti į realybę. Galima išmėginti ir ėjimą va bank: pasiūlykite virtualų seksą trise, tačiau su sąlyga, kad paskui vyras mylėsis su jumis lovoje. Tačiau - jeigu vyrui sunku atsisakyti virtualaus sekso, derėtų kreiptis į seksologą.

O jeigu užtikote savo vyrą, flirtuojantį internete, vertėtų pagalvoti - ko jūs nepastebite savo partneryje? Ko trūksta jūsų ryšyje? Ko jis ieško virtualioje erdvėje? Kodėl jam reikia tokio flirto? Jei sugebėsite nuoširdžiai pasikalbėti su vyru ir jį suprasti, galbūt internetas nebebus jūsų santykių plėšiku.