Mokslininkai teigia, kad brunetės yra labiau priimtinos vyrams, gyvenantiems pagal griežtą loginę sistemą, tvirtai stovintiems ant žemės. Tie, kurie gyvena intuityviau, dažniausiai vadovaujasi jausmais, 70 procentų atvejų renkasi natūralias blondines.

Statistiką palikime ramybėje ir pakalbinkime vyrus, kurie ir padės rasti atsakymą - blondinės ar brunetės artimesnės jų širdžiai.

BLONDINIŲ GERBĖJAI IR JŲ ARGUMENTAI

Povilas: Kai pagalvoju apie šviesiaplaukę moterį, man prieš akis išnyra gražuolės Merilyn Monroe portretas. Nors ji nėra natūrali blondinė, tačiau jos žavesys ir seksualumas pavergė visą pasaulį. Moterys, pamačiusios jos galią vyrams, puolė balintis plaukus. Ir teisingai! 

Šviesiaplaukė kiekvienam vyrui asocijuojasi su naivumu, paprastumu, švelnumu, prisirišimu. Nors skamba lyg kalbėčiau apie naminį gyvūnėlį, tačiau taip apibūdinu moterį, kuriai rūpi šeimos židinys ir vyro laimė, o ne karjera. 

Mantas: Žinau, kad neseniai anglų mokslininkų buvo atliktas eksperimentas šviesiaplaukių hiperseksualumo tema. Dalyviams buvo rodomos brunečių bei blondinių nuotraukos ir stebimos jų reakcijos. Daugumai vyrų labiau patiko brunetės. Po to į salę buvo pakviestos 100 moterų, turinčių skirtingas plaukų spalvas. Gal pasirodys keista, tačiau 85 procentai vyrų pasirinko blondines.

Būtent feromonai, kurių kvapą mes jaučiame to nesuvokdami, traukia įsimylėjėlius vieną prie kito. Eksperimento rezultatus lėmė tai, kad natūralios blondinės „paleidžia“ šešis kartus daugiau feromonų. Akivaizdu, kad ne iš lempos tas mūsų potraukis šviesiaplaukėms.

Kristupas: Blondinė man visada sudaro paprastesnės ir lengviau prieinamos moters įvaizdį, todėl su ja mieliau sutikčiau praleisti vakarą ar nueiti į keletą pasimatymų. Natūrali blondinė - išskirtinis ir labai patrauklus moters bruožas, todėl dar labiau žadina vyrišką smalsumą.  

Šviesios moterys man asocijuojasi su seksualumo simbolika. Juk gražiausios aktorės, dainininkės ir kitos pasaulio istorijoje pasižymėjusios moterys - šviesaus gymio. Negaliu atitraukti akių nuo Pamelos Anderson, Sharon Stone ar Scarlett Johansson. 

BRUNEČIŲ GERBĖJAI IR JŲ ARGUMENTAI:

Justinas: Tamsiaplaukės moterys atrodo rimtesnės, stabiliau stovinčios ant žemės, žinančios, ko nori iš gyvenimo. Jos sugeba pakilti karjeros laiptais, užimti rimtas pareigas, gali prisiimti daugiau atsakomybės. Brunetės – aistringos natūros, protingos, stilingos, paslaptingos ir išradingos.

Man visada atrodo, kad jos ištikimesnės, mažiau dairosi į kitus vyrus. Niekada rimtai negalvoju apie blondines, jos tik smagūs žaisliukai, o brunetę rinkčiausi savo žmona. 

Valdas: Skaičiau „Daily Express“ apie tyrimą, kuriame buvo atskirai aptarta 100 turtingiausių vyrų pasaulyje žmonų ir draugių plaukų spalva. Norėta išsiaiškinti, ar nuo to priklauso jų galimybės susirasti turtuolį. Paaiškėjo, kad didesnė dauguma turtingųjų žmonų –  brunetės. 62 proc. milijardierių teikia pirmenybę brunetėms, blondinės užima antrą vietą – 22 proc. 

Ką tai man sako? Elementaru – turtingi vyrai nėra kvaili, jie žino, kokios moterys yra ištikimiausios, geriausios žmonos ir niekada nepadaro gėdos. Kur jie galėtų pasirodyti su kvailomis blondinėmis, kurioms išsižiojus pasipiltų nesąmonės?

Tomas: Visos moterys, kurias esu mylėjęs, buvo brunetės. Niekada nesirinkdavau nei labai šviesių, nei labai tamsių. Negaliu pakęsti nenatūralumo, todėl nudažyti ar priauginti plaukai - mane atbaido. Ideali moteris - Kate Middleton. Jos elegancija, stilius, laikysena ir visada tobulai atrodantys plaukai - tai pavyzdys kiekvienai moteriai.

Akivaizdu, kad tai diskusija, kuri turi tiek atsakymų, kiek yra vyrų, norinčių pareikšti savo nuomonę. Kaip ir kiaušinio bei vištos atsiradimo kausimas - kas buvo pirmesnis?