Visgi kažko trūksta. Svarbiausio ingrediento, kuris gyvenimą nuspalvina ryškiausiais atspalviais, įkvepia suktis tarsi vijurką ir priverčia pasijusti ypatingai. Taip, trūksta JO. Nesvarbu ar išsiskyrėte tik prieš pat didžiųjų švenčių maratoną ar anksčiau, Šv. Kalėdos – metas pasiruošti naujai, geresnei pradžiai.

Ar nori sutikti laimę visa papilkėjusi iš liūdesio? Šv. Kalėdų metu turėsi trumpas atostogas, per kurias vykdant šią penkių žingsnių terapiją, tavo veidą vėl ims puošti šypsena. Tad pamiršk visus pasiteisinimus ir pirmyn!

1. Atrask pamirštus draugus

Užmezgus santykius mes nejučia pamirštame laiko patikrintus draugus. Naujo gyvenimo kūrimas žavi ir vilioja, bet iš tikrųjų „pametame“ savo ilgai kurtą pagrindą. Galbūt iš pradžių bus kiek nedrąsu surinkti seniai matytos draugės numerį, bet visos baimės išgaruos, kai išgirsi pasiilgusį „labas“. Draugystes geriausiai ir patikrina išbandymai, o kai sėdėdamos drauge kavinėje smagiai ir be nuoskaudų apkalbinėsite savo „buvusiuosius“ – nesutarimai liks praeityje. O jei buvai pamiršusi ne vieną draugą, pats metas suorganizuoti beprotišką vakarėlį.

2. Lepinkis

Kitas žingsnis – leisk sau daryti tai, ką nuolat atidėliodavai ar manydavai, jog dar reikia pataupyti. Kiek gyvenimų turi? Taip, jei tiki reinkarnacija, galbūt daugiau nei vieną, tačiau kol kas – vienintelį. Tad ir išnaudok jį. Pats metas išnaikinti tuos juodus paakius ir surūgusią veido miną. Pamiršau paklausti, ar vis dar šypsaisi? Jei taip, tuomet pasidaryk grožio dieną – įvairiausios spa procedūros, masažai, pilateso ar jogos užsiėmimai, o svarbiausia – daug miego. Net nepajusi, kaip naujas jėgų antplūdis įkvėps padaryti ką nors...

3. Pakeisk įvaizdį

...kitokio! Kodėl Tau vis nepasiseka? Galbūt todėl, kad kartoji tas pačias klaidas ir nenori jų pripažinti? Ar nori visą gyvenimą griaužtis dėl tų pačių dalykų, o galiausiai likusias šv. Kalėdas sutikti apsikabinusi katę ir šlamšianti n-tąją saldainių dėžę? Spėju, tokia perspektyva nežavi, tad pokyčių diena – būtinas trečiasis žingsnis. Naujas makiažas, šukuosena, drabužių stilius ir prieš draugų akis jau vėl gyvybe spinduliuojanti žavi būtybė, kuri tetrokšta pasinerti į naujų, tik malonių emocijų, sūkurį.

4. Tapk įdomi sau

Vis dėlto turiu perspėti... Niekada nepradėsi naujo gyvenimo etapo, nesutiksi kitokių draugų, neatrasi geresnio darbo ir, žinoma, nesusirasi savęs verto vaikino, jei pamirši vidinius pokyčius. Taip, tu jau spinduliuoji šypsena, atrodai nuostabiai, daug bendrauji, tačiau ar iš tikrųjų keitiesi?

Ar žinai, kaip rutuliojasi Turkijos ir Sirijos konfliktas? Kokie pokyčiai įvyko Lietuvos Vyriausybėje? Kokiu išskirtiniu hobiu galėtum pasigirti? Ar mokėtum bent mėgėjiškai suktis salsos ritmu? Kokia tavo nuomonė apie daug diskusijų sukėlusį filmą „Debesų žemėlapį“ ar spektaklį „Kovos klubas“?
Jei imi šiuos klausimus googlinti, pagalvok ar kviestum tokį žmogų į pasimatymą. Juk visi norime ne tik grožėtis, bet ir kažko pasisemti iš naujai sutiktos asmenybės. Šios kelios laisvos dienos tam ir skirtos – skaityk, žiūrėk, domėkis, ko nespėjai per tuos amžinai nesibaigiančius darbus.

5. „Paleisk“ visus buvusiuosius

Štai – visa švytinti, kupina naujų minčių ir idėjų atvykai į tėvų suorganizuotą kalėdinį vakarėlį, kuriame visuomet būna dar keletas vienišių, į kurios anksčiau žvelgdavai iš aukšto. Šįkart jūs vienoje lygoje. Lyg ir užsimezgė įtraukiantis pokalbis, lyg ir visai simpatiškas naujasis gerbėjas... Tačiau vis lygini jį su JUO. Tiesiog ne metas. Turi suprasti, kad tikrus jausmus, be jokių abejonių galėsi pradėti tik tuomet, kai „paleisi“ jį iš minčių – netapk savo pačios įkaite. Juk laukia dar šitiek nuostabių akimirkų, jei tik leisi sau jas pajusti!