Aš buvau žmogus, kuris tiesiog negalėjo išmokti anglų kalbos.

Kalbų kursai teikė daugiausiai vilčių, bet sėdėjimas vakarais kursuose atėmė per daug energijos. Dažnai nespėjau su kitais. Nors aš nebuvau viena tokia. Pinigai jau sumokėti, bet kursuose nustatyta, kad reikia mokytis pagal tam tikrą planą. Aš susimoviau ir nieko neišėjo. Aš tiesiog buvau iš tų žmonių, kurie negali išmokti anglų kalbos.

Kaip vidutinio amžiaus dirbantis žmogus gali išmokti anglų kalbos?

Toliau ieškodamas radau, kad dabar populiaru mokytis anglų kalbos internetu. Kaip patys reklamuoja – tiems, kuriems trūksta laiko ir iki šiol nepavyko išmokti anglų kalbos, yra galimybė efektyviai mokytis namuose. Nauji mokymo metodai leidžia mokytis užsienio kalbų taip pat ir žmonėms, kuriems sekasi sunkiau ir iki šiol nepavyko išmokti. Išbandžiau dvi geriausias programas ir galiu iškart pasidalyti savo patirtimi su tais, kurie neturi daug laiko bandyti ir ieškoti.

Rosetta Stone – pasaulyje populiari ir įdomi programa

Pirmoji, kurią išbandžiau – labai populiari programa, vadinama Rosetta Stone. Ji labai plati – daug temų, prie kiekvieno žodžio nurodytas tarimas, o ir pačios pamokos yra įdomios, kai supranti, kaip jomis naudotis. Kalbos gali pradėti mokytis turėdamas įvairaus lygio žinių – tiek pradedantys nuo pradžių, tiek gana gerai kalbantys angliškai. Tai kokybiška, bet ir brangi programa, kainavo 192,50 € metams. Deja, bet mokymai neprieinami lietuviškai. Galima pasirinkti, pavyzdžiui, vokiečių kalbą kaip pagrindinę kalbą, kuri padės mokytis anglų kalbos. Čia mano mokymai sustojo. Reikėjo pakartoti tai, ką jau žinojau, nes toliau jau nieko nebesupratau.

SwissLanguages – suprantami mokymai su greitais rezultatais

Radau daug žmonių, kurių patirtis ir su SwissLanguages buvo sėkminga – pagal programą buvo galima per 14 dienų išmokti laisvai kalbėti angliškai. Tai atrodė neįtikėtina, bet žmonių atsiliepimai buvo labai geri. Išbandžiau šią programą ir štai ką supratau – programa labai įtraukia. Jau pirmą dieną perėjau pirmuosius keturis lygius, nes tiesiog negalėjau sustoti! Programą galima naudoti tiek kompiuteryje, tiek ir telefone, bet pasakysiu sąžiningai – su technologijomis nelabai draugauju, todėl naudojau tik kompiuteryje. Pirmą kartą mokydamasis anglų kalbos supratau, kaip jungti žodžius į sakinius norint pasakyti kažką logiško. Po kelių dienų internete atsidariau puslapį anglų kalba ir supratau viską, kas ten buvo parašyta. Tai buvo neįtikėtina, nes nejaučiau, kad tiek daug jau išmokau.

Programos redaktoriaus pastaba:

Anksčiau pranešta, kad SwissLanguages.com metodas leidžia greitai ir lengvai išmokti anglų kalbos. Pamokos prieinamos lietuvių kalba, užsisakęs šiandien su 55 % nuolaida, mokėk tik 6,95 € – rasi naudingiausių pokalbių temų, sakinių sudarymą, taip pat ir klausymosi pamokų bei testų. Ja galima naudotis bet kuriuo metu, nes pamokos visada prieinamos tavo kompiuteryje. Programa turi dar ir bonusą – galima gauti anglų kalbos mokymų sertifikatą, kurį gali pridėti prie savo CV!

Jei iki šiol neišmokai kalbėti angliškai – tai Tu dar niekada nebandei to daryti arba naudojai netinkamą mokymosi metodą. Sau tinkamą anglų kalbos mokymų programą rasi paspaudęs ČIA.

Paveikslėliai yra iliustratyvaus pobūdžio.