Nesigąsdinkite, tikrai nesiūlome šviežių burokėlių krauti ant veido - vargu ar taptumėte gražesnės. Tačiau maišant su kitais ingredientais, jūsų veido oda nenusidažys, o tik pasimaitins burokėliuose esančiomis naudingomis medžiagomis. Žinoma, dėl visa ko, darykite šias veido kaukes prieš miegą, o ne prieš vakarėlį.

Burokėliuose gausu B grupės vitaminų, jodo, magnio, kalio ir geležies. Burokėliai vartojami kaip organizmą stiprinanti, virškinimą gerinanti ir medžiagų apykaitą skatinanti priemonė. Ši daržovė - vario ir fosforo šaltinis, todėl iš odos puikiai pašalina toksinus, kraujyje gamina hemoglobiną (daug burokėlių rekomenduojama valgyti sergant anemija).

Burokėlių kaukė su jogurtu

Vieną tarkuotą buroką ir pusę puodelio natūralaus jogurto išmaišykite elektriniu plaktuvu. Paruoštą masę tepkite ant veido ir palaikykite 10 minučių. Paskui nusiprauskite ir veidą patepkite drėkinamuoju kremu.

Burokėlių kaukė su varške

1 šaukštą tarkuotų burokėlių, 3 šaukštus riebios varškės ir 1 šaukštą medaus pertrinkite elektriniu plaktuvu. Palaikykite gautą masę ant veido 15-20 minučių ir ir nuplaukite drungnu vandeniu.

Burokėlių ir obuolių kaukė

Vidutinio dydžio obuolį sutarkuokite ir sumaišykite su 2 šaukštais burokėlių sulčių. Įmaišykite 4 šaukštus medaus ir gautą masę tepkite ant veido. Palaikykite 10 minučių ir nuplaukite drungnu vandeniu.