Raukšlelių turi bet kokio amžiaus moteris. Kodėl? Dažnai jų priežastis - padidinta veido mimika. Raukšlelės formuojasi ir neteisingai miegant. Persirgus infekcinėmis ligomis, taip pat gali padaugėti raukšlelių.

Siūlome išmėginti būdus, kurie padės sumažinti raukšlių bei apsaugoti odą nuo naujų formavimosi.

Veiksminga priemonė - karšti kompresai. Sulenkite rankšluostį, kad turėtumėte 20 cm pločio juostą. Sudrėkinkite karštu vandeniu, nuspauskite ir uždėkite ant veido. Laikykite apie 2-3 minutes, nuimkite ir apsiprauskite šaltu vandeniu.

Prauskite veidą šaltu druskos tirpalu (1 šaukštas vandens ir 1 šaukštelis rupios druskos).

Sausai odai naudokite tanino tirpalą (silpną).

Prieš miegą patepkite veidą kremu su smulkia druska (0,5 šaukštelis druskos kremo indeliui). Kremu tepkite veidą, o atidžiau tas vietas, kuriose yra raukšlelių. Ryte rekomenduojama praustis drungnu vandeniu, paskui patepti veidą dieniniu kremu ir tik po pusvalandžio darytis makiažą.

KAUKĖS nuo raukšlių

Baltymų ir citrinų kaukė. Išplakite kiaušinio baltymą, išspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos (ant peilio galiuko) ir viską gerai išmaišykite.

Trynių ir aliejaus kaukė. Kiaušinio trynį suplakite su 0,5 šaukštelio ricinos aliejumi.

Trynių ir medaus kaukė. Ištrinkite kiaušinio trynį, 0,5 šaukštelio medaus ir 1 šaukštelį glicerino.

Mielių kaukė. 20 g mielių atskieskite augaliniu aliejumi ir šlakeliu pieno.

Visas kaukes laikykite 15-20 minučių. Jei norite, galite ir ilgiau (išskyrus mielių kaukę). Kaukes, kurių sudėtyje yra aliejaus, nuvalykite drėgnu vatos diskeliu, kitas - paprasčiausiai nuplaukite vandeniu.

Parengta pagal MedMoon