Pasirodo, pinigų stygius ir bedarbystė itin veikia seksualinį apetitą. Mokslininkai iš Teksaso universiteto (JAV) apklausė daugiau nei 2 300 tūkstančių jaunų žmonių nuo 21 iki 27 metų. Tema -  seksualinio gyvenimo kokybė.

Rezultatai buvo tokie, kaip praneša limon.ee: kuo ilgiau jauni žmonės sėdi (guli) be darbo ar pajamų, tuo daugiau jie mylisi, dažniau nori intymių džiaugsmų. Vargingai gyvenančių vaikinų bei merginų seksualinis gyvenimas gerokai įvairesnis ir turtingesnis, palyginti su tomis poromis, kurios turi daugiau pinigų. Nežiūrint į tai, kad jos gyvena geriau, rečiau perka apsisaugojimo nuo nėštumo priemones.

Tyrėjai šį fenomeną aiškina tuo, kad užimti jauni žmonės turi aiškų gyvenimo tikslą, didesnę socialinę atsakomybę. Todėl seksualinis jų gyvenimas griežtai suplanuotas, viskas sudėliota į lentynėles. Mylisi rečiau, nes baiminasi nepageidaujamo nėštumo.

O tie, kurie nedirba, neturi reguliarių pajamų, dažnai jaučia neapibrėžtumą, nestabilumą, neturi didelių svajonių bei tikslų, ir tas neryžtingumas skatina juos džiaugtis šia diena. Todėl jie seksualiai aktyvesni - gal netgi todėl, kad daugiau neturi ką veikti...

O amerikiečių kolegos, psichologai iš Indianos universiteto, tyrė kitą sekso bei streso ryšį. Jie nustatė, kad nerimastingos mintys apie partnerį, galimą jo išdavystę padidina moters seksualinį susijaudinimą.

Apklausoje dalyvavo 506 vyrai ir 416 moterų. 19 procentų moterų prisipažino, kad buvo neištikimos savo mylimiesiems ir jautė kaltę. Prasikaltusių žmonoms vyrų pasirodė besą 23 procentai, tačiau jie jokiu būdu nemanė, kad šis žingsnis gali sugriauti esamus santykius.

Dar įdomiau - 8 procentai moterų patirdavo stiprų orgazmą, jei sekso metu galvodavo, kad vyras yra neištikimas. Psichologai tokį malonumo stiprumo ir streso ryšį aiškina tuo, kad moterys pasąmonėje tada nori nubausti vyrą. O agresyvios moters organizme labai smarkiai ima gamintis hormonas oksitocinas, kuris atsakingas už santykių reguliavimą.

Na, o daugumą vyrų mintys apie žmonos išdavystę veikia vienodai - sukelia priešlaikinį sėklos išsiveržimą (ejakuliaciją).