Žmonės išsirenka kurią nors labdaros organizaciją ir dalyvauja sporto renginyje, siekdami atkreipti dėmesį į egzistuojančią socialinę problemą ir kviečia žmones aukoti. Šiais metais trys vaikinai nutarė padėti Deimantės Guobytės įkurtai organizacijai „Lietuva – gyvūnams“ ir pasiryžo dalyvauti triatlone Barselonoje „Iron Man 2016“, kuris vyks gegužės 22 d., o po kelių dienų, gegužės 28 d. - Neringos triatlone. Barselonos varžybos vyks estafetės principu, kur kiekvienas iš jų turės savo rungtį, o Neringos triatlone kiekvienas atliks visas tris rungtis individualiai.

Prisidėti finansiškai prie kilnios organizacijos veiklos ir padėti pagerinti sąlygas beglobių gyvūnų prieglaudose, gali kiekvienas. Tuo pačiu palaikysite ir šiuos vaikinus bei padėsite jiems pasiekti tikslą - 3 tūkst. eurų Deimantės Guobytės paramos fondui. Per keletą dienų geros valios žmonės jau paaukojo daugiau nei 500 eurų.

Norime patikslinti, kad visos kelionės, apgyvendinimo ir skrydžių išlaidos yra apmokėtos iš šių vaikinų asmeninių lėšų, taip pat ir mokesčiai už dalyvavimą triatlone. Visi paaukoti pinigai keliaus tiesiai į paramos fondo sąskaitą.

Triatlonas susidaro iš trijų rungčių: plaukimo, važiavimo dviračiu ir bėgimo. Rungtys - viena po kitos ir pertraukų nėra. Jie pasiryžo subalansuoti mitybą, miegą, sunkias treniruotes. Rasti motyvacijos, jėgų bei nesustoti jiems padeda begalinis noras pasiekti finišo liniją ir padėti beglobiams gyvūnams. Paulius, Lukas ir Povilas niekada nebuvo profesionalūs sportininkai, todėl galime užtikrinti, kad tai yra vienas didžiausių iššūkių jų gyvenime.

Povilas Lengvinas, 23 metai

Didžiojoje Britanijoje Portsmuto universitete Sporto vadybos ir plėtros studijas baigęs jaunolis, šiuo metu dirbantis Lietuvoje jau ne pirma karta inicijuoja tokio pobūdžio akcijas.

„Man tai jau trečioji tokia akcija. Pirmoji akcija buvo skirta organizacijai „Gelbėkit vaikus” ir bėgant maratoną Milane buvo suaukota 1000 litų. Antrą kartą buvo pasirinkta Rimanto Kaukėno paramos grupė, kurios metu buvo suaukota 880 eurų. Šiais metais pasirinkau Deimantės Guobytės labdaros fondą „Lietuva – gyvūnams”, norėjosi padėti gyvūnams. Pasirinkta ir kita rungtis – triatlonas ir norėčiau surinkti didesnę pinigų sumą – 1000 eurų. Gyvenime norisi iššūkių ir labai smagu, kad šį kartą tai darau ne vienas, o su puikia draugų kompanija. Kartu mes galime daugiau!
Vaikinai sportuoja vardan kilnaus tikslo

Lukas Baranauskas, 24 metai

Mykolo Romerio universiteto teises bakalauro absolventas, šiuo metu dirbantis Lietuvoje, jau ne pirmus metus vaikinas nenutolsta nuo sporto. Dar 2009 metais uostamiestyje įkūręs krepšinio komandą Danvite, jis iki šių dienų skina pergales mėgėjų krepšinio lygose. Dar šiais metais užimta 2 vieta Klaipėdos miesto aukščiausioje mėgėjų lygoje. Pats Lukas sako, kad sporto jo gyvenime pilna. Nuo mažų dienų žaidžia krepšinį, niekada neatsisako su draugais pažaisti futbolo, golfo ar teniso. „Tikriausiai nėra sporto šakos, kurios nesu bandęs. Bet dalyvauti triatlone ir plaukti atviroje jūroje 1.9 km. - man tai tikrai yra didžiausias iššūkis gyvenime. Tėvai iš pradžių labai išsigando sužinoję apie mano tokį sumanymą, tačiau jau dabar mato, jog ilgų ir varginančių treniruočių dėka tikslo pasiekti bus žymiai lengviau“, - pasakojo Lukas.

Paulius Dragūnas, 23 metai

Kūno kultūros pedagogikos studentas Paulius Dragūnas - tikras šio draugų trio sveikos gyvensenos pavyzdys ir variklis. Paulius nuo mažų dienų, kaip ir daugelis, praleido krepšinio aikštelėje, bet būdamas 18-os sugalvojo kardinaliai pakeisti savo sporto profilį. Šiandien Paulius - vienas jaunausių ir perspektyviausių asmeninių trenerių Klaipėdoje. Mitybos planai ir treniruočių programos ivairioms žmonių grupėms - tai Pauliaus darbas, o klientų gražūs kūnai ir pasiekti rezultatai - tai Pauliaus darbo vaisiai.

„Prieš prasidedant visam pasiruošimui tikrai galvojau, kad viskas bus lengva, 90 kilometrų - tai niekis, palyginus, kad jau keletą metų vedu grupines dviračių treniruotes darbe. Tačiau atsisėdęs ant tikro dviračio ir išvaziavęs į plentą supratau, kad įsivėliau į labai daug valios, disciplinos ir jėgų reikalaujantį reikalą. Viskas bus gerai, sunkiai dirbame ir siekiame tikslo, - sako Paulius.
Vaikinai sportuoja vardan kilnaus tikslo - padėti beglobiams gyvūnams