4 porcijoms reikės:

600 g šviežių mažų agurkų,
50 g saulėje džiovintų pomidorų,
4-5 šaukštų balto vyno acto,
4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
125 g mažų mocarelos sūrio rutuliukų,
4 baziliko šakelių,
200 ml vandens,
2 duonos riekelių,
1 skiltelės česnako,
1 šaukšto kaparėlių,
druskos,
juodųjų maltų pipirų (pagal skonį).
Agurkinė

Gaminimas:

Jei agurkų odelė kieta - nulupkite. Agurkus stambiai supjaustykite. Duonelę sugnaibykite nedideliais kąsneliais ir sumaišykite su agurkais, stambiai supjaustytu česnaku bei 2 šakelėmis baziliko (2 šakeles pasilikite).

Visą tą mišinį užpilkite alyvuogių aliejumi, baltu vyno actu, suberkite druską, pipirus, išmaišykite ir leiskite pastovėti 5-7 minutes.

Tada supilkite vandenį, 0,5 šaukšto kaparėlių ir visa tai susmulkinkite plaktuvu iki vienalytės masės. Pastatykite sriubą į šaldytuvą.

Išskirtinis šios sriubos skonis atsiskleis dėl vieno paprasto ingrediento - sūrio. Mocarelos rutuliukus perpjaukite pusiau, saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite mažais gabaliukais, likusius kaparėlius ir bazilikus smulkiai sukapokite. Visus ingredientus sumaišykite (bus jums salsa).

Atšaldytą sriubą išpilstykite į lėkštes, į centrą dėkite 2-3 šaukštus salsos iš mocarelos, pomidorų, bazilikų ir kaparėlių. Beje, sriubos nepagadinsite ir pabarstydamos krapų. Gaivios vakarienės!