Skanios ir maistingos sriubos galite pasigaminti iš poros bulvių ir brokolio. Išvirus pabarstykite smulkiai sutarkuoto lietuviško kietojo sūrio, dar galite pagardinti džiovintais pomidorais ir skanaukite!

Sušyla ir kūnas, ir siela, ir vakarienė lengva, bet soti – paprastai šeimos vyrai antro patiekalo nebeprašo.

Reikės:
1 brokolio,
2 didelių bulvių,
1 didelės morkos,
1 didelio svogūno,
šaukšto sviesto,
400 ml sultinio,
200 ml pieno,
žiupsnelio muskato,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Brokolį supjaustykite žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos ir virkite, kol daržovės suminkštės.
Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite svieste. Nuo išvirusių daržovių nupilkite vandenį. Sudėkite pakepintus svogūnus, supilkite sultinį, pieną, pagardinkite muskatu, druska ir pipirais.
Puodą statykite atgal ant ugnies ir pakaitinkite, kol užvirs. Ugnį užgesinkite ir sriubą sutrinkite su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės. Nedelsiant pilstykite į dubenėlius, įberkite skrudintos baltos duonos kubelius ir patiekite.

Skanaus!