Pamenat, kaip mamos arba močiutės ilgai virdavo kondensuotą pieną, kol jis karamelizuodavosi, o vos tik pradarius skardinę, skanumynas mistiškai „išgaruodavo“ nė nepatekęs ant šviežių traškių naminių vaflių!

Na, šiais laikais yra „Rududu“, tad pieno virti jau nebereikia! Jau pliusas! Kadangi šis naminių vaflių receptas keliauja iš kartos į kartą, pasidalinsiu juo ir su Jumis!

Reikės:

200 g natūralaus sviesto,
250 ml cukraus,
žiupsnelio vanilės,
žiupsnelio cinamono,
6 nedidelių kiaušinių,
250 ml miltų,
šaukštelio nugesintos sodos.

Gaminimas.
Supjaustykite sviestą gabaliukais ir ištirpinkite prikaistuvyje. Pastoviai maišykite ir nekaitinkite ant karštos ugnies. Kai sviestas ištirps, perpilkite į indą, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinkite. Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir įmaišykite cinamono bei vanilės.

Į sviesto masę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Supilkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite šaukštelį nugesintos sodos. Jei naudosite kepimo miltelius, geriau sumaišykite juos iškart su miltais ir tada įmaišykite į tešlą.

Įkaitinkite vaflinę. Šaukštu semkite tešlą ir pilkite per viduriuką. Nepilkite daug tešlos, kai uždengsite keptuvę dangčiu, tešla savaime išsilydys. Kepkite vaflį, kol apskrus, tada atsargiai peiliu nuimkite ir kaipmat susukite, kol dar karštas ir nesukietėjo. Padėkite į šoną. Ir taip toliau.

Skanaus!