15
Kitas

Rauginti kopūstai – be cukraus ir druskos

Senovėje žmonės žiemai kopūstus raug­davo pa­sku­ti­nę del­čios die­ną. Tuo metu užraugti kopūstai būna itin traškūs, kieti ir skanūs.

Daug vi­ta­mi­nų ir naudingų me­džia­gų turinti daržovė. Tačiau reikia žinoti, kaip tinkamai ją paruošti žiemai, kad ji ne tik išsaugotų savo geriausias savybes, bet ir būtų gardi.
Rauginti kopūstai

* Smulkinkite kopūstus 5 milimetrų plo­čio juos­te­lė­mis
* Tarą, kurioje raugsite kopūstus, prieš tai ištrinkite medumi, kuris naikina pe­lė­sį (medų galite naudoti ir vietoj cukraus)
* Kopūstų aitrumą nuimti galima nuplikius juos ver­dan­čiu van­de­niu
* Per didelis kiekis drus­kos stab­do rūgimo procesą
* Jei kopūstuose bus per mažai druskos, jie suminkštės, pradės pūti
* Jei patalpoje per šilta (daugiau nei 25 laips­niai), ko­pūs­tai tampa kartūs
* Kartumo suteikia ir juoduota druska

15
Kitas

Rauginti kopūstai – be cukraus ir druskos