Senovėje žmonės žiemai kopūstus raugdavo paskutinę delčios dieną. Tuo metu užraugti kopūstai būna itin traškūs, kieti ir skanūs.
Daug vitaminų ir naudingų medžiagų turinti daržovė. Tačiau reikia žinoti, kaip tinkamai ją paruošti žiemai, kad ji ne tik išsaugotų savo geriausias savybes, bet ir būtų gardi.
* Smulkinkite kopūstus 5 milimetrų pločio juostelėmis
* Tarą, kurioje raugsite kopūstus, prieš tai ištrinkite medumi, kuris naikina pelėsį (medų galite naudoti ir vietoj cukraus)
* Kopūstų aitrumą nuimti galima nuplikius juos verdančiu vandeniu
* Per didelis kiekis druskos stabdo rūgimo procesą
* Jei kopūstuose bus per mažai druskos, jie suminkštės, pradės pūti
* Jei patalpoje per šilta (daugiau nei 25 laipsniai), kopūstai tampa kartūs
* Kartumo suteikia ir juoduota druska
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (38)