Ingredientai:

1 svogūnas
4 bulvės
3 morkos
3 stiklinės vandens
3 skiltelės česnako
1 lauro lapas
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai obuolių acto
1 nedidelis gūžinis kopūstas
500 g jautienos
sviesto kepimui
juodųjų pipirų, druskos

Gaminimas:

Į troškinimui skirtą puodą suberkite stambiai pjaustytą svogūną, bulves ir morkas. Įpilkite tris stiklines vandens, sudėkite smulkintą česnaką, įberkite pipirų, druskos, lauro lapų, cukraus ir įpilkite acto.

Ant daržovių padėkite mėsos gabalą. Kai mėsa baigia troškintis, į puodą įdėkite į aštuonias dalis padalintą kopūsto galvą. Ant mažos ugnies troškinkite dar valandą.

Ant stalo patiekite jautieną supjaustę plonomis riekelėmis.

Šiam patiekalui galite naudoti tiek žalius, tiek raugintus kopūstus. Nepabandę nesužinosite, kuris patiekalo variantas jums labiau patinka.

Mėsos mėgėjams rekomenduojame papildomai pridėti į indą kumpio, rūkytos dešros. Patiekalas bus dar gardesnis!