Pradėti norėčiau nuo to, kad šis vaizdo įrašas skirtas taupančioms arba toms, kurios laikinai (o gal ir pastoviai) turi finansinių sunkumų, bet vis tiek nori atrodyti gražiai.

Visos labai gerai mokame atsikalbinėti dėl nenuveiktų darbų, o ypač tų, kurie reikalauja investicijų. Dažnai girdžiu, kaip įvairaus amžiaus damos skundžiasi, kad negali sau leisti vienos ar kitos grožio procedūros dėl blogos finansinės padėties. Juk visa tai kainuoja tiek daug! Taip, mano mielosios, kainuoja, tačiau nebūtina viską pirkti ir manyti, kad yra tik toks būdas rūpintis savo išvaizda bei siekti gražaus rezultato.

Grožio paslaugų srityje esu jau seniai, tad pažįstu visą virtuvę: ko klientai atėję į grožio saloną nepastebi. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad daugumą procedūrų galima pasidaryti tiesiog namuose. Viskas priklauso nuo noro mokytis ir bandyti. Žinoma, yra ir ribos, juk nepasidarysime namuose procedūros su tūkstančius kainuojančiu aparatu, kuris reikalauja ne tik investicijų, bet ir ilgesnių mokslų, kaip su juo dirbti.

Tačiau yra ir tokių paslaugų kaip manikiūras, plaukų šaknų dažymas ir pan. Visą tai (esant dideliam norui) galima pasidaryti namuose. Taip, yra psichologinis aspektas: kai ateiname pas profesionalą, pavyzdžiui, plaukų šaknų dažymui, iškart įsivaizduojame, kad jo rankos, dažai, šampūnai yra stebuklingi, o pačiai niekaip tokio efekto nepavyktų pasiekti. Drįstu paneigti. Tas pačias priemones galima nusipirkti savarankiškai, o plaukų šaknų dažymas nereikalauja daug mokslų, tad galime jį atlikti pačios arba paprašyti draugės. Žinoma, yra ir tokių dažymo technikų, kurios reikalauja įgudusios rankos, bet šiandien aš ne apie prabangias procedūras, o apie tas paprasčiausias.

Smagaus penktadienio su mūsų nuostabiosios stilistės Gražinos patarimais!