Ingredientai:

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
4 vištienos filė
druskos ir pipirų pagal skonį
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
450 g makaronų (geriausiai tinka vamzdukai)
2,5 stiklinės vištienos sultinio
40 g konservuotų pomidorų
1 valgomasis šaukštas tarkuoto mocarelos sūrio
0,5 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
1 valgomasis šaukštas džiovintų žolelių (raudonėlis, bazilikas, česnakai, svogūnai, citrinžolės ir tt)
4 šaukštai smulkintų špinatų


Stopkadras

Gaminimas:

Alyvuogių aliejuje pakepkite filė. Pagardinkite pipirais ir druska bei kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos (3-4 min iš kiekvienos pusės).

Tuomet pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Į keptuvę supilkite sultinį, sudėkite konservuotus pomidorus. Suberkite makaronus, pabarstykite prieskoniais ir 15 minučių patiekalą patroškinkite ant mažos ugnies. Svarbu uždengti puodą su dangčiu, retkarčiais pamaišykite.

Sudėkite vištieną, špinatus ir sutarkuokite sūrius. Suberkite viską ant makaronų su vištiena. Patiekalą 10-15 minučių įdėkite į įkaitintą orkaitę.