Atšalus orams glaudžiamės prie minkštų mezginių: kas sukasi į storesnį megztinį, kas šaliką, o kas maunasi šiltutes kojines. Būtent ilgos kojinės iki kelių ar net virš jų yra vienas madingiausių aksesuarų šią žiemą. Parduotuvėse galime rasti pačiais gražiausiais raštais margintų kojinių, tačiau dar mielesnės numegztos pačių. Šiandien vilioja ir atpalaiduojantis vakaras praleistas su virbalais, ir kokybė, kuria siūlai pasižymėjo anaiptol ne visuomet.

Pokario metu namų šeimininkėms galvos skausmą kėlė greitai sudėvimos vilnonės kojinės, jas tekdavo adyti ne kartą ir ne du. Todėl 1949 m. rinką pasiekė mezgimo verpalus gaminančios kompanijos „Schachenmayr“ naujiena – atsparesnio pluošto siūlai kojinėms. Naujų technologijų siūlai „Regia“ pelnė moterų malonę dėl ypatingo patvarumo, atsparumo kandims, formos išlaikymo po skalbimų ir nesivėlimo. Šiuolaikiniai „Regia“ traukia ir nedidele mezgimo sąnauda, kojinių porai pakanka 100 g siūlų. Puiki sudėtis garantuoja ilgą kojinių dėvėjimą (75 % vilnos ir 25 % poliamido), ne vienai jų rūšiai suteikiama net 10 metų garantija.

Šįmet unikaliais kojinių mezgimui skirtais siūlais garsėjantis prekių ženklas „Regia“ atšventė 65 m. sukaktį. Ilgametę patirtį turintys verpalų gamintojai kasmet pasiūlo gausią spalvų ir siūlų rūšių įvairovę. Kolekcijos ne tik atspindi naujausias mados tendencijas, bet ir išsiskiria technologine pažanga bei unikaliais iš vieno siūlo sukuriamais spalviniais raštais.

Anksčiau vyravusi siūlų spalvinė paletė buvo gana nyki, tačiau 1985 m. dienos šviesą išvydo pirmieji „Regia“ pereinančių spalvų verpalai „Tansania“ ir „Sahara“. O dar po dešimtmečio pristatyti tikslingo dažymo būdu marginti siūlai, kuriais megzdama net ir neįgudusi mezgėja galėjo mezginį papuošti unikaliu raštu: nepakeitus siūlo įmanoma išmegzti spalvotus žiedus, raštas susidėlioja automatiškai be papildomų mezgėjos pastangų. Šiandien „Ringlet Colors“ siūlai žavi prašmatniais žakardais, žiedų efektais, patraukliais norvegiškais raštais. Galimo rašto margumas matomas jau suvytame siūlų kamuoliuke. Ypač mezgėjos vertina netikėtumą, kai būsimas kojinės raštas atsiskleidžia mezgimo metu.

Kasmet „Regia“ pateikia ir įprastinius 3,4 bei 6 gijų verpalus, ir ypatingus pasiūlymus: siūlus mažyliams „My First Regia“, jaunimo liniją „My Mountain“, specialius dizainerių kurtus siūlus „Regia Design Line“, proginę kolekciją „Sock Specialists 65th Anniversary since 1949“, aktyviam laisvalaikiui skirtą kolekciją „Regia Active“ ir dizainu bei spalvomis užburiančią liniją jaunimui „Crazy Socks“.

Artėjant šventėms pasirūpinkite, kad artimieji ar draugai nesušaltų ir praskaidrinkite jiems dieną stilingu šiltu aksesuaru, o jei tarp jų yra mėgstančių rankdarbius, mezgimo siūlų rinkinys taps puikia dovana. Iš „Regia“ siūlomų verpalų galima megzti ir kojines, ir kitus šypsenas keliančius mezginius, juk nuo mados podiumų nesitraukia kepurės, šalikai, blauzdinės bei pastaruoju metu vis populiarėjančios riešinės, galinčios tapti netikėta puošmena. Šiltoms ir jaukioms dovanoms per vėlaus meto nėra, todėl dovanokite mezginius ir siūlus ne tik per Kalėdas, Naujuosius, bet ir gimtadienius, vardadienius ar kitas progas.

Daugiau apie mezgimo siūlus skaitykite www.coatscrafts.lt, www.makeitcoats.com, www.knitrowan.com arba www.redheart.com

Jei norite išmokti megzti, kreipkitės į mezgimo klubus, esančius parduotuvėse „kaSiūlai“ (Vilniuje tel. 8 682 31492, Kaune tel. 8 682 27187) ir „Mezgimo zona“ (Vilniuje tel. 8 676 43 668).