Vakar eilinįkart su mama susiginčijome po to, kai ji mano kambaryje aptiko kukurūzų spragėsių ir šokolado likučius. Anot jos, taip užkandžiaudama greit save į kapus nuvarysiu. Kadangi, kaip žinia, su mamomis ginčytis neturint faktų artilerijos yra beviltiška, susidariau savo mėgstamų neva nesveikų produktų sąrašą ir pasidomėjau, ar jie išties tokie blogi, kaip teigia gimdytojai:

- Kukurūzų spragėsiai. Pastarieji moksliniai tyrimai parodė, kad mūsų mėgstamiausias užkandis, neatsiejamas nuo filmų žiūrėjimo, yra ganėtinai sveikas. Kukurūzų spragėsiuose yra nemažai ląstelienos, be to, juose gausu antioksidantų bei polifenolių, kurie padeda apsisaugoti nuo įvairių širdies ligų. Tad krimskite tiek, kiek jums norisi (tik pasistenkite kuo mažiau juos gardinti druska arba cukrumi)!

- Šokoladas. Juodame šokolade yra flavonoidų, kurie yra labai tinkami ir reikalingi žmogaus širdžiai. Širdžiai tinkančių flavonoidų taip pat yra raudonajame vyne bei žaliosios arbatos junginiuose.

- Aštrūs padažai. Aštrių padažų patartina vengti skrandininkams, tačiau aštrusis padažas yra nepakeičiamas prieskonis tiems, kas nori atsikratyti keleto nereikalingų kilogramų. Be jo skonį sustiprinančių savybių, aštriame padaže yra kapsaicino – junginio, mažinantis apetitą bei alkio pojūtį.

- Sviestas. Dietologai yra labai nusistatę prieš sviesto vartojimą, tačiau jie nepaiso jo sveikųjų savybių. Mokslininkai aptiko, kad svieste esantys riebalai gali padėti mūsų kūnui įsisavinti tam tikrus vitaminus, pavyzdžiui, vitaminus K, A, E ir D.

- Saldainiai m&m’s. Keista, tačiau mokslininkai išsiaiškino, kad saldainiukai m&m’s (tiksliau tik mėlynieji saldainiukai) gali sumažinti žalą, atsiradusia po stuburo traumų, bei padėti pagreitinti pasveikimą ir galimybę vaikščioti.