Įdomu, kad kiekvienas žmogus turi asmeninį seksualinį braižą arba charakterį. Jis gali būti ryškus, banguotas, o gal net ir sunkiai įskaitomas... Koks jūsų seksualinis charakteris ir kodėl jis susiformavo būtent toks?

Kaip formuojasi seksualinis elgesys

Mes galime netgi nesuprasti, kodėl mus traukia prie tam tikrų žmonių, tačiau būna taip, kad netikėtai kažkoks kvapas, balso tembras tiesiog atima iš mūsų protą. Seksualinės pirmenybės teikimas susiformuoja gilioje vaikystėje ir vienas pagrindinių to veiksnių  priešingos lyties tėvas. Mergaitei tai, žinoma, tėvas  pats pirmasis vyras, kuris ją myli.

Vėliau pagal jo įvaizdį ir panašumą į jį mergaitė renkasi jaunuolius  jei, žinoma, su tėvu nebuvo visiško psichologinio nesuderinamumo. Tėvo elgesys veikia ne tik mergaitės pasirinkimą, bet ir santykių su vyrais elgseną, modelį: grubus tėvas dažnai išaugina auką, kuri tik ir mėgins prisitaikyti, paminti savo norus; nedėmesingas  moterį be vertybių, dažnai tampančią daugelio vyrų drauge, nes tokiu būdu ji bando kompensuoti dėmesio trūkumą. Mylintis tėvas sugebės išlydėti į savarankišką gyvenimo kelią laimingą, savimi pasitikinčią dukrą.

Kitas veiksnys, kuris formuoja mūsų seksualinį braižą  tai savęs suvokimo berniuku arba mergaite momentas. Tą akimirką, kai mergaitės supranta, kad jos kažkuo skiriasi nuo berniukų, įvyksta lytinė savęs identifikacija.

Pagal savo natūrą visi vaikai  tyrėjai, kurie su džiaugsmu imasi ieškoti jaudinančių ir džiaugsmingų atradimų. Atsiranda pirmosios fantazijos, pirmosios baimės ir pirmieji draudimai. Ir dažnai būna taip, kad viskas, kas vaikystėje buvo „siaubingai gėda", suaugus tampa „siaubingai trokštama".

Po to ateina pirmoji meilė. Nebūtinai ji perauga į kūnišką, bet jeigu tai įvyksta, tai pirma seksualinė patirtis taip pat paveiks jūsų braižą. Ar savo troškimuose būsime nesuvaržytos ir laisvos, ar sekse sugebėsime pasitikėti vyrais, ar tapsime uždaros, o gal nekęsime intymumo  dėl viso mūsų tolimesnio seksualinio elgesio bus „kaltas" pirmasis vyras.

Karšta moteris  poeto svajonė

Daugelis mano, kad mūsų elgesys lovoje priklauso nuo temperamento.

Žemu temperamentu pasižymi žmonės, kurie sugeba ilgai susilaikyti. Prieš kurdami santykius, jie labai gerai pagalvoja ir erotinės laimės neįsivaizduoja be ilgų aikčiojimų bei preliudijų. Visiškai neįsivaizduoja sekso be emocinio komponento.

Tokio temperamento vyrai dažniausiai yra aukšti, jų kūno sudėjimas kaip šokėjų arba lengvaatlečių, balso tembras tenorinis. Tokius vyrus dažnai renkasi romantiškai nusiteikusios damos - dėl ramaus būdo jos mato juose patikimus pakeleivius. Nuobodu, tačiau patikima.

Žemo seksualinio temperamento moterys labai gražios: jų plaukai vešlūs ir tankūs, akys didelės, veido bruožai minkšti  paradoksalu, tačiau aukštas moteriškų hormonų lygis padeda seksualinio apetito nuosaikumui. Tokioms moterims reikia ilgų glamonių prieš seksą. Galima ir be sekso.

Vidutinis seksualinis temperamentas būdingas daugeliui mūsų. Tokie žmonės vienu metu geba ilgai susilaikyti ir praleisti aistringą naktį su kažkokiu karštu mačo iš naktinio klubo. Be sekso jie nežūva, tačiau lediniais jų niekaip nepavadinsi.

Vidutinio seksualinio temperamento vyrai lengvai valdo savo troškimus. Jie gali būti aistringi, tačiau šita aistra yra kontroliuojama, kaip lygintuvo temperatūra. Paprastai jų kūno sudėjimas yra vidutinis, veido bruožai stambūs, harmoningai dera kūno dalys.

Moterų asmeninis gyvenimas gana stabilus. Jos greitai pripranta tiek prie intensyvaus seksualinio gyvenimo, tiek ir prie vienatvės. Kaip ir šio temperamento vyrai, jos puikai sudėtos, jų organizmo konstitucija yra ganėtinai stipri.

Aukšto seksualinio temperamento savininkai  tikrai ne patys gražiausi žmonijos atstovai, tačiau juose yra tai, kas vadinama charizma. Jie taip traukia, kad atsispirti jų žavesiui tiesiog neįmanoma. Tokie žmonės labai anksti subręsta, pradeda lytinį gyvenimą žymiai anksčiau nei gauna pasą ir vairuotojo pažymėjimą, subrendę stebina pavydėtinu vaisingumu.

Aukšto temperamento vyrai nepasotinami, žavingi, drąsūs, kartais grubūs. Jie  neaukšti, žemo balso, padidėjusio plaukuotumo, išvystytų raumenų, dažnai  aštrių veido bruožų su atsikišusiu valingu smakru ir išraiškingais antakių lankais.

Šito tipo moterys neaukštos, pilnokos, jų krūtinė didelė. Jų balsas  hipnotizuojantis, emocingas juokas - užkrečiamas, o sugebėjimas patirti dešimt orgazmų per minutę sukelia pavydą.

Ką sakė S. Freudas?

Psichoanalizės tėvas skirstė žmones savaip. Galite susipažinti su jo klasifikacija. Gal jums pasirodys, kad jis buvo teisus?

Jis manė, kad elgesį atsinešame iš vaikystės. Kur „užstrigome", taip ir elgiamės. Labiausiai akcentuojami TRYS tipai  oralinis, analinis ir genitalinis.

Oralinis tipas (iki 18 mėn.): labiausiai paplitęs ir susijęs su maitinimu krūtimi. Šito tipo žmonės dievina bučinius, jų burna  labai jautri erogeninė zona. Jų elgesys emocionalus, jie veiklūs, atviri, kalbūs. Itin priklausomi (arba atvirkščiai  nepriklausomi), siekia, kad kiti žmonėms jiems tarnautų.
Seksas jiems  bendravimo būdas, apsikeitimas energijomis, ištirpimas vienas kitame. Oraliniam tipui seksas privalo turėti psichologinę sudedamąją dalį: tai meilė arba įsiplieskusi aistra tarp dviejų įdomių žmonių, savęs ir pasaulio pažinimo būdas.

Analinis tipas (18 mėn.  3,5 m.): jam priskiriama viena ketvirtoji visos Žemės gyventojų. Analinis seksualinis tipas mėgsta būtent šitos srities glamones (nepriklausomai nuo lyties), jie yra susitelkę į savo pojūčius, labai jausmingi, jautrūs prisilietimams, erotiški. Gali būti labai organizuoti, siekiantys išreikšti savo tapatybę arba atvirkščiai  nesugebantys kontroliuoti savęs, ignoruojantys ir priešiškai nusiteikę tvarkai. 

Šio tipo atstovai dažnai uždari, priskiriami flegmatikams arba melancholikams, gali ilgai tylėti ir gręžti akimis savo aistros objektą. Sekse jiems svarbiausia yra prisilietimai, paglostymai, trynimaisi.

Kiti du tipai ne taip svarbūs seksualiniam elgesiui. Falinis tipas (3,5  6 m.): vyksta lytinė identifikacija. Suaugę šie žmonės būna arba pasileidę ir amoralūs, arba puritoniški, aseksualūs. Latentinis tipas (6 m. iki lytinio brendimo): lytiškumas ne taip ryškiai pasireiškia.

Genitalinis tipas (po lytinio brendimo): pats rečiausias. Šito tipo žmonės turi įgimtą seksualinį patrauklumą ir jaučia stiprų lytinį potraukį. Jie dinamiški, lengvi, santūrūs.
Jiems būdingas harmoningas santykis su priešingos lyties atstovais, jie nepakenčia skandalų.
Pagrindinis genitalinio tipo skirtumas nuo dviejų ankstesnių toks, kad šio tipo žmonės sekse mato tik sveiką poreikį. Nuo vaikystės jie išmoko jį patenkinti (kad ir vieni) ir retai turi kompleksų.

Atpažinti S. Freudo seksualinį tipą galima iš žmogaus elgesio stresinėje situacijoje. Kai nervinasi analinio tipo atstovai, paprastai pradeda tvarkytis namuose, krapštosi su popieriais, kažką perrenka pirštais.

Oralinio tipo atstovai nubėgs kam nors išlieti dūšią, surūkys cigaretę, neramumą užglaistys saldumynais (dalyvauja burna, lūpos, liežuvis). O genitalinio tipo atstovai... teisingai, atspėjote! Ims mylėtis arba masturbuotis.

Žinoma, laikui bėgant, mūsų seksualinis braižas keičiasi. Tačiau visada naudinga žinoti, su kuo esame ir kas esame patys  žiūrėk, tokiu būdu ir nusivylimų mūsų gyvenime bus mažiau.