Kasdieniniame gyvenime mes susiduriame su įvairias namų ruošos darbais, kurie alina ir pažeidžia nagus. Pavasarį, kai organizmas yra nusilpęs ir jam trūksta vitaminų, nagai kenčia dar labiau - skilinėja, sluoksniuojasi, geltonuoja. Tai yra signalas, kad jūsų organizme nėra pakankamai reikalingų medžiagų sveikiems nagams. Kad nagai būtų gražūs, blizgūs ir sveiki, juos būtina gerai prižiūrėti.

Kaip ir odą, taip ir nagus būtina drėkinti. Nagų odeles ir odą aplink nagus įtrinkite vazelinu, šią procedūrą atlikite kiekvieną vakarą prieš miegą. Vazeliną galite pakeisti ir ricinos arba alyvuogių aliejumi. Šie aliejai yra labai riebūs ir praturtinti vitaminu E, kuris stiprina nagus.

Galite vartoti įvairius nagų serumus bei kietiklius ir kovoti su nagų sluoksniavimosi problema, tačiau nuoseklūs nagų lūžiai yra dažnai požymis kad jūsų organizmas reikalauja daugiau vitaminų turinčio maisto. Norėdamos turėti stiprius nagus turėtumėte į dienos maisto racioną įtraukti pieno produktų ir kietai virtų kiaušinių. Šie produktai yra praturtinti cinku, kuris itin reikalingas nagams. Ypač svarbu vartoti šiuos produktus, jei nagai „žydi" - ant jų atsiranda baltų dėmelių. Taip pat reikalinga geležis, kuri yra natūraliai randama daugelyje mėsos produktų, tokių kaip jautiena, vištiena ar veršiena.

Stiprinkite nagus, kaip arkliai kanopas. Vitaminas B7 (biotinas) - tai yra tikras stiprių nagų draugas. Šiuo vitaminu veterinarai gydo ir žirgus, kad jų kanopos būtų stiprios ir sveikos. Žmonėms nuo šio vitamino kanopos neišauga, bet nagų stiprinimui puikiai tinka. Maži biotino kiekiai yra visuose augaliniuose ir gyvuliniuose produktuose. Daugiausia - mielėse, taip pat kiaušinio trynyje, kukurūzuose, avižinėse kruopose, žirniuose, jautienoje, piene, šokolade, grybuose.

Kad nagai būtų stiprūs, nepageltę ir natūraliai blizgėtų, tam nereikia nei daug laiko, nei didelių išlaidų. Pasidaryk nagų kaukę iš paprastų naminių produktų ir pamaitinkite nagučius. Štai keli nagų kaukių receptai. Išbandyk!

Stiprinamoji nagų kaukė. Sumaišyk kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, kelis lašus citrinų sulčių ir porą lašų jodo. Pašildyk ir įmerk nagus 5-10 minučių. Nuplauk vandeniu nenaudodama muilo ir gerai nusausink rankas.

Jodo kaukė besisluoksniuojantiems nagams. Jodas greitai susigeria. Jeigu tepsi jį vakarais, nagai ryte nebus pageltę. Ištepus nagus jodu reiktų jų nešlapinti bent 15 minučių.

Stiprinamoji citrinų kaukė nagams. Tiesiog atsipjauk kelis citrinos griežinėlius ir palaikyk juose nagus. Nagai ne tik sustiprės, bet ir taps baltesni.