Taip, moterys gali būti negailestingos. Mes jau pastebėjome, kaip modelį ir aktorią Sofią Vergarą bei jos sužadėtinį mūsų skaitytojai išvadino komentaruose storuliais ir dar įžvelgė nukarusių riebalų... Ar tikrai esame kitiems tokie negailestingi? Kodėl?

Viktoria Manas, Katya Zharkova... Tai garsios merginos, kurios savo Facebook paskyroje taip ir parašiusios - „plus size model".

Viktoria Manas turi šiame socialiniame tinkle beveik 10 tūkstančių gerbėjų, Katya Zharkova - perpus mažiau.

Katya savo profilyje netgi parašiusi - „Thank God I'm not Skinny:)))". Štai koks pozityvas ir meilė sau! Mokėjimas džiaugtis kiekvienu savo kūno centimetru ir kilogramu bei užkariauti dar pasaulį savo kitokiu kūnu.

Mano manymu, apkūnia katyos net nelabai pavadinsi. Moteris turi presą, figūrą, skleidžia žavesį, meilę, tiesiog spinduliuoja moteriškumu. Visai miela. O kiek skaičiau apie ją, tai vyrai ją labai giria ir ja žavisi, tik moterys burnoja, kad katya stora (turbūt iš pavydo).

Katyai - 32 metai. Drabužių dydis - 52, avalynės - 42, ūgis - 178 cm, krūtinės apimtis - 107 cm (jokio silikono!), talijos - 82 cm, klubų - 112 cm. Anot woman.ru, šiuo metu tai viena žymiausių apkūnių (plus size) Rusijos modelių, sėkmingai dirbanti užsienyje. Pateikiame jos interviu, spausdintą šiame portale.

... kaip patikėti savimi

Man padėjo mama. Vaikystėje buvau panaši į berniuką, nešiojau labai trumpus plaukus. Mama mokė mane šypsotis, vesdavo į kino teatrą žiūrėti filmo „Pati žaviausia ir patraukliausia" (su aktore Irina Muravjova - Red.). Nuo ketverių metų ši frazė - mano mantra. Dar mama mane nuolatos fotografuodavo. Greitai man ėmė patikti, kaip atrodau nuotraukose. Taip gimė svajonė tapti modeliu.

... kokią ją mato
Amerikoje niekas manęs nelaiko plus size. Jų standartais, aš šiek tiek per smulki. O Rusijoje mane laiko stora. Tokį vertinimo neatitikimą pastebėjau gal būdama 14-kos. Turiu daug brolių, jei atsivesdavo savo draugų, kuriems labai patikau. Dėl vaikinų dėmesio tikrai nesiskundžiau.

O štai geriausia draugė - atvirkščiai, sakė, jog man negalima segėti trumpų sijonų, nes mano „stori keliai". O nuostabiausia, kad ji mane myli! Mokykloje atrodėme efektingai; jos ūgis 150 cm, o mano - beveik 180. man atrodo, kad būtent dėl šio kontrasto mane ėmė vertinti kaip storą, nors niekuomet tokia nebuvau.

... apie plus size judėjimą
Amerikoje itin aktyviai kovojama, kad žurnalų puslapiuose būtų apkūnių moterų nuotraukų. Apie tai kalba žurnalistai, ekspertai, tačiau... Niujorko mados savaitės metu ant podiumo tokio sudėjimo modeliai taip ir nepasirodo.

Kad pakeistume situaciją, reikia apie ją kalbėti. Apkūnios moterys jokiu būdu neturi išstumti liesų! Paprasčiausiai ant podiumo turi vietos būti visiems modeliams.

.. apie savo mitybą
Plus size modeliams užkraunama didžiulė atsakomybė. Mes neturime teisės skleisti nesveiko apkūnumo propagandos, tinginystės ir apsirijimo. Jokių bulvių traškučių, picos ar kokakolos! Kiekvieną rytą - avižų košė, vandens reikia išgerti mažiausiai 2 litrus per parą. Jei prisivalgysi nesveiko maisto, nejaukiai jausiesi su gražiais drabužiais - tai sunkiai paaiškinama, bet faktas. Jei taisyklingai maitiniesi, tai leisti sau apsivilkti gražią suknelę visai lengva. Užsivelki ir suvoki: ji atitinka tave, o tu - ją.

... apie drabužių pasirinkimą
Daugumai moterų paprasčiau bambėti, jog sudėtinga rasti normalių drabužių, nei išsiaiškinti, o ką siūlo rinka. Stilingos suknelės, tunikos, mieli megztiniai iki kelių - tai ideali apranga merginoms plačiais klubais.

Pati planuoju išleisti drabužių liniją - nuo 48 dydžio. Beje, pati nesidroviu užeiti į vyrų skyrių. Jei randu, nusiperku tinkamus marškinius ir kelnes.

... apie kovą su vidiniu uždarumu
Rusijoje visiems atrodo, jog aš per daug šypsausi ir juokiuosi. O juk taip paprasčiau bendrauti. Pamėginkite nors vieną dieną daugiau šypsotis - pačios pamatysite rezultatą, pažadu. Sveikame kūne nėra vietos kompleksams.

Judėjimas - tai gyvenimas. Jei įprastinis maršrutas - namai-darbas, tai kelkis liftu, laiptais, vaikščiok kaip galima daugiau. Penktadienį eik šokti į klubą - ir šok, užuot sėdėjusi su draugėmis prie baro ir aptarinėjusi kompleksus.

... apie apkūnumą
Visiems kartoju: atsistok ir eik! Ne klostes ir rinkes skaičiuokite ant juosmens ir dejuokite, kad esate pilna, o gyvenkite pilnavertį (visavertį - Red.) gyvenimą: praturtinkite jį emocijomis, nuotykiais. Normaliam vyrui neturi reikšmės, kiek turi antsvorio, jei tu jam esi įdomi. O jeigu jam svarbus svoris... Geriau lenkis jo iš tolo. Nenusiminkite, jei išsiskyrėte. Džiaugtis reikia, kad ne per vėlai ir kad pati svarbiausia pažintis dar laukia ateityje!

Jei kas nors mano, kad būti liekna - svarbiausia gyvenime, tai mano patarimai kažin ar padės. Tada reikia psichologo. Laimė nuo svorio nepriklauso. Lieknos merginos gali turėti gyvenimui krūvą pretenzijų.

... apie „žavius" princus
Dažnai girdime nerealių istorijų ir pačios imame svajoti apie „princus", užuot apsidairiusios ir pastebėjusios, kas yra šalia. Juk kiekvienos merginos aplinkoje atsiras šaunių vyrų. O dėl oligarchų... Tokį vyrą reikia sugebėti nustebinti. Jam reikalinga stipri moteris, kuri galėtų patarinėti, blaiviai mąstyti, kažką duoti, be savo grožio. 18-metės merginos, net ir labai patrauklios, jei ir prasimuša prie oligarchų, tai būna trumpai - jos jiems neįdomios.

Asmeniškai aš rinkausi vyrus, kurie nepatiko mano draugėms. Kai savo būsimą vyrą, kuris visai ne oligarchas, supažindinau su draugėmis, beveik visos kartojo: ne, jis ne tau. Ir aš iš karto supratau: reikia imti. Mes kartu jau 7 metai, tris iš jų - susituokę. Kai jį pamačiau, iš karto supratau, kad tokias mėlynas akis privalo turėti mano vaikai.

... apie ilgalaikių ir laimingų santykių paslaptį
Santykiai - kasdienis darbas. Vyrams reikia nuolat maloniai stebinti savo moterį, o mums - save prižiūrėti, skaniai kvepėti, kad vyras sektų būtent paskui jūsų aromatą.

Ir šalin treningus su ištampytais keliais ir tarybinius naktinius marškinius! Moteris savo vyrui privalo būti stebuklinga. Deivė.

.. apie sekso naudą išvaizdai
Rusijoje nelabai priimtina apie tai kalbėti, tačiau seksas, mano nuomone, turi didesnės reikšmės išvaizdai negu kosmetika. Man atrodo, jog odos grožis priklauso ne kiek nuo priežiūros, kiek nuo mitybos ir jausmų.
Kartą manęs žurnalistė paklausė: o ką daryti, kai neturi mylimojo? Bet juk nelauksi jo 10 metų, skaitydama meilės romanus! Geriau atsikelti nuo sofos ir pamėginti gyvenime ieškoti jausmų.

... apie vyrų neteisingumą
Vyrai aptarinėja moteris pačiu akiplėšiškiausiu būdu. Šitos - maža krūtinė, tos - ne tokios formos. Gana keista, kai žiauriai komentuoti moters celiulitą gali „gražuolis" su alaus pilvu, pradėjęs plikti nuo 30 metų. Ir tai, regis, visiškai normalu. O su tuo aš niekada nesutiksiu.

... apie celiulitą
Net jeigu jį ir turite (celiulitas vis tiek ėmė ir ims daugumą moterų), nereikia nuodyti sau gyvenimo, kremtantis dėl jo. Išnaikinti celiulito neįmanoma, o štai pakelti sau nuotaiką, paprasčiausiai nusišypsoti, - lengvai.
Kokie mano receptai? Du - aktyvus gyvenimo būdas ir kokosų aliejus, kurį man rekomendavo viena manekenė. Veikia puikiai nuo strijų.

... apie mamos atskleistą paslaptį
Mano mama sako: „Niekada netaupyk gražios suknelės ir gražių indų". Gyventi reikia čia ir dabar. Kas gali būti paprasčiau: įsigyk gražią patalynę, atnaujink drabužinę ir kosmetiką - ir pačiai maloniau, ir aplinkiniams.
Senų daiktų atsikratyk be jokio gailesčio. Ypač, jeigu su jais susiję nemalonūs prisiminimai. Turėjau dailų sijoną, kurį segėdama nepraėjau vienos modelių atrankos. Išmečiau, nes vos tik pažvelgdavau, iš karto prisimindavau ta nesėkmę. O aš noriu galvoti tik apie gerus dalykus. Ir visiems to linkiu.

***
Ką dar galima pasakyti? Tik pasitelkti naujausius tyrimus ir pakartoti mokslininkų tezę: antsvoris neturi įtakos laimės jausmui. Numetusi keletą kilogramų, moteris neatsikratys problemų, idealios proporcijos nepavers akimirksniu moters laimingos.

Ekspertai įvardina 3 būtinus laimės veiksnius. Net jeigu atsikratysite antsvorio, būsite idealios figūros, nesijausite laiminga, jei šalia nebus mylimo žmogaus. Antras - geras atlyginimas ir trečias - aukštas socialinis aktyvumas. Štai tie ingredientai, kurie dovanoja moteriai laimės ir pasitenkinimo jausmą, pakelia gyvenimo kokybę.

Ir dar vyrams patinka apkūnios moterys, kaip rodo tyrimai. Berniukiškos figūros, be klubų moteris zuikio užpakaliuku nublanks prieš rubensiškų formų sultingą moterį. Svarbiausia, kad būtų talija, kad moteris jaustųsi laiminga, turėtų gerą humoro jausmą. Būtų gera, švelni ir atsidavusi moteris, mylinti žmona. Ir neapsileistų bei labiau savimi pasitikėtų.

Katya Zharkova:
Viktoria Manas: