Ingredientai:

700 gramų kiaulienos šonkaulių
0,5 kg slyvų
100 ml sauso raudonojo vyno
3 skiltelės česnako
1 svogūnas
1 kg bulvių
druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Šonkauliukus užmarinuokite vyne, pridėkite česnako, pipirų ir pusę slyvų, supjaustytų į ketvirčius. Palikite šaldytuve per naktį.

Nulupkite bulves, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Į kepimo indo vidurį sudėkite šonkaulius su marinuotomis slyvomis, pabarstykite svogūnais, o šonuose sudėkite bulves.

Uždenkite indą folija ir valandą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių. Po to atidenkite foliją, sudėkite likusias supjaustytas slyvas ir kepkite patiekalą dar 10 minučių.

Slyvos mėsai ir suteikia nepaprasto skonio. Šonkauliukai - bus sultingi ir kvapnūs!