Be viso šito gėrio, arbūzai ir melionai - puiki kosmetinė priemonė. Meliono minkštimą naudojant kosmetiniais tikslais, oda tampa minkšta ir lygi, lūpos - gaivios, o plaukai įgauna malonaus sveiko blizgesio.

Meliono žievėje daug vitaminų, kurie veikia kaip antioksidantai. Jos pastebimai atjaunina veido odą. Meliono žievę galima dėti ant veido juostelėmis arba sutrinti iki vienalytės masės. Jis turi ir šviesinančių savybių, tad naudingas kovojančioms su pigmentinėmis dėmėmis arba strazdanomis.

Ne ką mažiau naudingas ir arbūzas. Jis mažina cholesterolio kiekį kraujyje, jame esantis magnis ramina ir stiprina širdį, o dėl šlapimą varančio poveikio sumažėja spaudimas ir valosi organizmas. Be to, iš arbūzo minkštimo galima pasidaryti puikių valomųjų ir maitinamųjų kaukių.

Kaukes galima daryti ir iš arbūzo žievės, nes joje yra labai naudingų aliejų, savo savybėmis panašių į migdoluose esančius aliejus.

Valomasis pienelis sausai odai
Meliono sultis sumaišykite su pienu ir mineraliniu vandeniu lygiomis dalimis. Toks kosmetinis pienelis tinka valyti sausai odai.

Kaukė iš arbūzo žievės
Susmulkinkite arbūzo žievę, įpilkite šiek tiek virinto vandens. Dėkite masę ant veido ir po 10 - 15 minučių nuplaukite. Oda atrodys gaivi, tarsi aksominė.

Gaivinanti ir tonizuojanti veido kaukė
1 valgomąjį šaukštą kondensuoto pieno sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu šviežiai spaustų arbūzo sulčių. Kaukę tepkite ant odos ir po 20 minučių nuplaukite.

Plaukų losjonas iš meliono ir arbūzo
Kelis valgomuosius šaukštus meliono arba arbūzo minkštimo dėkite į keramikinį indą ir sutrinkite šakute, iškoškite sultis. Supilkite į stiklinį indelį ir prieš trenkant galvą, įtrinkite šiomis sultimis galvos odą ir sutepkite plaukus. Po 20 - 30 minučių išplaukite galvą švelniu šampūnu. Rekomenduojama tokias procedūras daryti 2 - 3 kartus per savaitę, meliono minkštimą keičiant arbūzu.

Tonizuojantis ir drėkinamasis losjonas iš arbūzo Sutrinkite arbūzo minkštimą, palikite 1 - 2 valandas pastovėti. Tuomet išsunkite sultis. 400 ml sulčių sumaišykite su valgomuoju šaukštu medaus ir 1 arbatiniu šaukšteliu druskos. Viską išmaišykite ir įpilkite 200 ml degtinės. Gautu losjonu patepkite švarią veido odą, palaikykite bent 30 minučių, o tuomet nuplaukite. Tokį losjoną šaldytuve galima laikyti beveik metus, žinoma, sandariai uždarytą.