Bene dažniausias klausimas draugei, kai stovim matavimosi kabinoje: ar tas sijonas (kelnės, suknelė, paltas) manęs nestorina? Kartais būna kalti ką tik suvalgyti pietūs, tačiau dažniausiai  neva kreivi ir neteisingi veidrodžiai parduotuvėse.

Aišku, labiausiai kilogramų prideda galvojimas, kad esi stora. Arba batai. Taip, batai! Pavyzdžiui, jei esi nedidelio ūgio, apvalutė, o segi sijoną iki kelių ir apsiavusi žemakulnius, tai išties figūros nepagrakštini. O jeigu dar nevykusiai parinktas drabužio modelis, raštai, tai gali išvaizdą sudarkyti ir atrodyti komiškai.

Žodžiu, matavimosi kabinos yra puikus ir nemokamas (nebent laiko atžvilgiu) būdas išsiaiškinti savo figūros privalumus ir tinkamus drabužių modelius. O kai valios sportui bei dietoms pritrūksta, reikia ir gudrauti. Vis dėlto, dažniausiai mes, moterys, dejuojame dėl tų papildomų kilogramų, kurių nepajėgiame sutirpinti.

Bet gudriai parinkti drabužiai, ypač sumaniai išdėlioti raštai ar geometrinės figūros, gali mus paploninti.

Štai keli atvejai, kuriuos ir aptarsime:

Juoda iki kelių suknelė, o dėmesys sutelkiamas į priekyje esančius į raštus. Tuomet juodi drabužio šonai sutirpina riebesnes šonines linijas, o raštas visą figūrą suglaudžia. Drabužis neturėtų būti itin aptemptas.

Verta akcentuoti apačia arba viršų, pavyzdžiui, kitą medžiagą. 

Nuotr. Asos.com, Ltd

Suknelė, kuri atrodo tarsi su prijuoste. Tokia detalė irgi suteikia plonumo efektą. Medžiaga turėtų būti lengvai krintanti.

Nuotr. Asos.com, Ltd

Drabužis, kuris padidina krūtinę, paaukština liemenį ir pailgina kojas bei gerai maskuoja ne itin tobulus apvalumus ties klubais. Nepatartina vilkėti itin stambiai moteriai.

Keli vertikalūs intarpai suknelėje  ir tu jau lieknesnė! O dar gudriai susiaurėja tie intarpai ties talija. Jei suknelė visa su vertikaliai ruoželiais, tai figūra taip pat optiškai atrodo lieknesnė.

Nuotr. Asos.com, Ltd

Baltas ilgas drabužis su siauromis juodomis juostelėmis centre vizualiai paplonina moterį. Taip pat vizualiai apgauna tai, kad šonai juodi, o suknelė balta. 

Nuotr. Asos.com, Ltd

Svarbiausia, kad suknelė būtų tinkamo dydžio ir nevaržytų jūsų judesių. Ji turi puošti ir išryškinti tai, kas gražiausia, gudriai paslėpdama mažus figūros trūkumus. 

Nuotr. Asos.com, Ltd