Šaldutyve esantys produktai puikiai tinka plaukams maitinti ir stiprinti, tereikia žinoti, ką ir su kuo maišyti. Pasigaminusios kaukę, jais ištepkite plaukus, apvyniokite galvą švariu rankšluosčiu ar užsimaukite dušo kepuraitę. Ramiai pabūkite 20-30 min., kad kaukė spėtų įsigerti į plaukus. Po procedūros plaukus gerai išskalaukite, galite papurkšti nenuplaunamu kondicionieriumi.

Kaukių efektas bus akivaizdesnis, jei pasirūpinsite ir kitomis plaukų priežiūros priemonėmis. Maitinantis šampūnas, balzamas, kondicionierius ar aliejukas turėtų aprūpinti plaukus reikiamomis medžiagomis, kad ir darganotu oru jie atrodytų it šilkiniai.

Kaukė, plaukams suteikianti spindesio

* 1/2 puodelio natūralaus jogurto
* 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
* 1 kiaušinis

Dubenėlyje iki standžių putų išplakite kiaušinį. Tuomet supilkite alyvuogių aliejų ir toliau plakite, galiausiai sudėkite jogurtą ir masę atsargiai išmaišykite šakute. Paruoštu mišiniu ištepkite plaukus, rekomenduojama palaikyti ilgiau, apie 30 minučių.

Shutterstock nuotr.

Greita kaukė

* 1 šaukštelis medaus
* 3 šaukšteliai alyvuogių aliejaus

Dubenėlyje sumaišykite medų ir aliejų, pašildykite mikrobangų krosnelėje apie 30 sekundžių arba ant kaitlentės. Šiltą masę intensyviai maišykite, kol ji taps vientisa. Sušlapinkite plaukus, pradėkite juos tepti kauke nuo galiukų link viršugalvio. Ištepusios visus plaukus, apvyniokite juos šiltu rankšluosčiu (pašildyti galite ant gyvatuko) ir palaikykite 30 minučių. Po procedūros plaukus ištrinkite šampūnu, jie taps švelnūs ir žvilgūs.

Shutterstock nuotr.

Bananų ir medaus kaukė

* 2 bananai
* 1 puodelis kokosų pieno (arba paprasto, bet riebesnio)
* 2 šaukšteliai medaus

Plakikliu sutrinkite bananus, pilkite pieną, kol plakinio konsistencija bus panaši į įprasto balzamo. Jei matote, kad puodelio bus per daug, viso nesupilkite, jei trūksta, įpilkite daugiau pieno. Į masę įdėkite porą šaukštelių medaus ir gerai išmaišykite. Ištrinkite plaukus kauke ir apvyniokite galvą rankšluosčiu. Po 20 minučių plaukus perplaukite drungnu vandeniu. Jie taps blizgūs, švelnūs ir sudrėkinti.

Shutterstock nuotr.