Norėdami sukurti savo asmeninę receptų fotoknygą neprivalote būti profesionalūs virtuvės guru. Iš tiesų, jums prireiks tik kelių ingredientų: šaukšto kūrybos, jūsų mėgstamiausių receptų ir įsimintinų nuotraukų. Sumaišykite visa tai kartu ir turėsite geresnę receptų knygą nei siūlo kai kurios įžymybės!

Firminiai šeimos patiekalai

Ne paslaptis, kad kiekviena šeima turi savo kulinarinių stebuklų, kurie yra jai kažkuo ypatingi ar mieli. Kartais tai gali būti močiutės sūrio pyragas, seiles tekėti verčiantis kepsnys, kurį tėtis skrudina ant grilio sekmadieniais, ar mieli šokoladiniai sausainiai, iškepti jūsų jaunesniosios sesės. Paprašykite šeimos narių pristatyti savo geriausius receptus ir nufotografuokite juos begaminančius šiuos patiekalus. Nepamirškite įamžinti ir galutinio rezultato!

Jūsų fotoknyga įgaus dar daugiau žavesio, jei nufotografuosite vaikus, virtuvėje padedančius vyresniesiems. Tai puikiai iliustruos idėją, kad „šeimos tradicijos yra perduodamos iš kartos į kartą“. Ir nepamirškite, kad fotoknyga gali tapti širdžiai miela dovana mamos dienos, gimtadienio ar bet kokia kita proga.

Interaktyvi receptų fotoknyga

Norėdami sukurti interaktyvią fotoknygą ir suteikti jai daugiau originalumo, palikite tuščių vietų puslapiuose, kuriuose draugai galės pažymėti naudingas pastabas. Leiskite jiems trumpai papasakoti, kur išmoko gaminti šį patiekalą. Juk svarbiausia - palikti vietos kūrybingumui.

Sezoninė receptų fotoknyga

Sukurkite fotoknygą su savo mėgstamiausiais Kalėdiniais receptais, kūrybingai ją suvyniokite ir padėkite po Kalėdų eglute šeimos nariams ar draugams. Prie dovanos taip pat galite pridėti ir smulkių, su receptais susijusių ingredientų, pavyzdžiui, cinamono lazdelių ar prieskonių meduoliams. Jeigu jūsų antra pusė mėgsta gaminti, padovanokite jam ar jai asmeninę skaniausių receptų fotoknygą. Dar geriau – pagaminkite jam ar jai romantišką vakarienę pagal knygoje įamžintus receptus!

Vieno recepto istorija

Tokią knygą galima paskirti ir vienam receptui - tai labai paprasta! Užfiksuosite visą patiekalo gaminimo eigą, net ir nepavykusius bandymus ar klaidas. Kiekviename knygos maketavimo žingsnyje šalia nuotraukų pridėkite trumpas instrukcijas. 

Tarptautinių receptų knyga

Šiais laikais esame daug atviresni įvairių šalių virtuvėms. Dauguma mūsų, ko gero, turime savo mėgstamiausių vakarietiškų ar azijietiškų patiekalų. Gal dievinate ragauti vietinius patiekalus keliaudami, o galbūt patys mėgstate eksperimentuoti. Bet kuriuo atveju, savo fotoknygos puslapius galite paskirti įvairioms vietinėms ar nacionalinėms virtuvėms. Na, o jei turite draugų užsienyje, supažindinkite juos su lietuviškais patiekalais pasitelkdami fotoknygą. Pasirinkite populiariausius ar autentiškiausius lietuviškus receptus, pasikvieskite pagalbininkų ir kibkite į maisto gaminimą.

Prikelkite senus receptus naujam gyvenimui 

Visai nebūtina klaviatūra perrašyti visų senų receptų. Atsiverskite senuosius kulinarinius užrašus, nufotografuokite ir įkelkite į kompiuterį. Ranka rašyti žodžiai fotoknygoje taps savotišku dizaino elementu. Apipavidalinkite puslapį nespalvotomis nuotraukomis ir pageltusio popieriaus imitacijomis – atrodys, kad receptai knygoje buvo saugomi daugelį metų.

„Instagram“ smagurių fotoknyga

Jei dažnai naudojatės socialiniais tinklais, turbūt esate pastebėję, kad žmonės savo valgomą maistą mėgsta įamžinti mobiliuoju telefonu. Galbūt ir jūs esate vieni iš jų? Tuomet siūlome sukurti fotoknygą iš savo „Instagram“ paskyroje publikuotų nuotraukų.

Nuotr. iš www.zoombook.lt archyvo

Tai puikus kiekvienos virtuvės aksesuaras, kuriame liks įamžinti geriausi receptai, smagiausi prisiminimai ir skaniausios akimirkos. 

Šaltinis: www.zoombook.lt