Kai minimas stereotipas „blondinė ilgomis kojomis", tai tikrai prieš akis vaizdas ne moters su timpomis ar griežto kirpimo, dalykinėmis kelnėmis. Neabejotinai vaizduotėje išnyra nuogos kojos, aukštakulniai ir trumpas sijonas. Kai kalbama apie kojas, iškart matome moterį trumpu sijonu arba išvis be jo. Ir atvirkščiai - kai vyrai įsivaizduoja sijoną, tai retai mato žemę šluojantį, gėlių motyvais dekoruotą drabužį.

Žodžiu, moters kojos ir sijonas net ištižusį viengungį sukietins. Tik tas derinys turi atrodyti tikrai gerai. Jei kojos kreivos ar storos, tai trumpas sijonas vaizdelį dar labiau pablogins.

O vyrai turi savitą požiūrį į tai, kas moteriai tinka ir netinka. Taigi, atlikome apklausą ir nedidelį eksperimentą - kokie sijonai atbaido vyrus? Aišku, stipriajai lyčiai labai sunku kalbėti apie grožio ir stiliaus reikaliukus, bet jų pastebėjimus apibendrinome štai taip.

VYRAMS NEPATINKA:

1) Sijonai iš sintetikos. Jei įvyniosite save į kažkokį sintetinį šlamštą ar neaiškią plėvelę iš Gariūnų, tai galite vyro vaizduotėje pretenduoti į „Mis Keptos Vištos" titulą. Dauguma vyrų vertina kokybę, todėl pigiausi medžiagų pasirinkimai gali būti greitai pastebėti ir nušvilpti.

Vyrų komentaras: Sintetika verčia vemti, prie jos labai nemalonu prisiliesti. 

2) Sijonai, primenantys platų diržą (tokie, kurie vos dengia užpakaliuko bandeles). Sijonas baigiasi net neprasidėjęs, o seksualumo ir paslapties vyrui nepalieka. Prieš jo akis - tik apnuoginta tiesa. Pavyzdžiui, pasilenkiate paimti kažko nuo žemės, o šalia esantys žmonės gali matyti intymiausias jūsų vieteles. Toks drabužis labai erzina kitas moteris, nes blaško jų vyrų dėmesį!

Vyrų komentaras: Mes nenorime, kad mūsų žmonos segėtų tokius sijonus, tačiau mėgaujamės, kai taip pasipuošia svetimos. Nors tai pavojingas drabužis - blaško dėmesį, kai vairuojame!

3) Siluetas, kuris neproporcingai praplatina klubus (visokios drapiruotės, kišenės). Tokie patobulinimai ir kainuoja brangiai (reikia daugiau medžiagos pasiuvimui), ir prideda keletą papildomų kilogramų prie mūsų klubų bei sėdmenų. 

Vyrų komentaras: Atrodo, kad moteris susiruošė į karnavalą, kai pasipuošia kažkokia neaiškia, kelių sluoksnių patalyne ant juosmens. Būkite tvarkingos, o ne bandykite tapti originaliomis!

4) Sijonai iš skiautinių, skirtingų spalvų ir raštų lopinėlių. Nors mums tai atrodo labai originalu ir stilinga, tačiau vyrai to visai neįvertina. O būna ir dar blogiau - išvadina iš cirko pabėgusiomis artistėmis.

Vyrų komentaras: Tokia moteris atrodo tikra bomžė, kuri garderobo perliukų ieško konteineriuose.

5) Asimetriški sijonai, pavyzdžiui, iškarpyti, nelygiu kraštu. Nors tokių sijonų mada jau senokai užvaldė mados podiumus, tačiau vyrai mėgsta tai, kas aišku ir paprasta. Jų logikai niekaip nepavyksta įveikti fakto, kodėl sijonas, kuris visada buvo vienodo ilgio, nuo šiol turi būti kažkoks nelygus? 

Vyrų komentaras: Mada atėjo, mada - išėjo, o tradicinis sijonas visada liks pirmoje vietoje.

6) Sijonai su aplikacijomis, siuvinėti karoliukais.

7) Nesuprantama drabužio spalva. Nei garstyčių, nei visokių lašišos papilvės ar išblukusių samanų spalvų vyrams nereikia. Kuo paprasčiau ir aiškiau - tuo geriau ir maloniau akiai. 

Vyrų komentaras: Jau tas spalvų pavadinimų juokingumas. Neturite veiklos, brangiosios, jei jau tokie pavadinimai gimsta jūsų galvose.

8) Sijonai, kurie raukti apačioje (dažniausiai su įverta guma, kuri sutraukia medžiagą), vyrams irgi kelia įdomių asociacijų: regis, klubai prasideda kaip ir normaliai, o vaizdas toks, lyg jie baigtųsi ties keliais. Kur logika?

Vyrų komentaras: Sustumto grybo įvaizdis tikrai nesuvilios nė vieno vyro. Mes mėgstame ilgas, seksualias kojas ir sijonus, kurie žavingai plaikstosi papūtus vėjui.

Kai kurios moterys dėl savo figūros ypatumų iš tiesų turėtų segėti tik ilgus, romantiškus sijonus. Tam vasara itin palanki, o ir vyrams laumės įvaizdis patinka. Kai tiek daug nuogo kūno būna aplink, traukia paslaptis, nežinomybė. Svarbiausia - bendras vaizdas, tvarkingumas ir mažiau klaidžioti mados keliais bei šunkeliais.