Neseniai JAV atlikta apklausa nustebino savo rezultatais. Tyrimas, kurio tikslas buvo nustatyti, kiek skyrybų turėjo įtakos neištikimybė, parodė, kad tik 22 procentai porų buvo nelinkusios atleisti neištikimybės. Likusiems 78 procentams partnerio nusukimas į kairę nesutrukdė išgelbėti santuokos ir iš naujo užsitarnauti vienas kito pasitikėjimo.

Tiesa, tai tik skaičiai. Manau, kiekvienos poros istorija unikali, tad visų išbandymų bei išgyvenimų statistika tikrai negali aprėpti. Statistika nekalba apie tai, kiek kartų jūsų partneris jums buvo neištikimas, ar jis dėl to gailisi, ar judu turite vaikų, dėl kurių būtų verta bandyti gelbėti santykius ir, svarbiausia, ar jūs tebemylite vienas kitą.

Taigi, iš kur žinoti, ar vyrui palaidūnui verta suteikti antrą galimybę?

Jis nutraukė bet kokius ryšius su kita moterimi

Jeigu norite atgauti pasitikėjimą savo partneriu, turite žinoti, kad moters, su kuria jis jus išdavė, jo gyvenime nebėra. Ir nesvarbu, ar tai kaimynė, ar bendradarbė  jis turi surasti išeiti, kaip jos išvengti. Taip pat jis turi būti atviras su jumis tuo atveju, jei ji bandys su juo vėl susisiekti. Jūs abu turite nuspręsti, kaip elgtis. Nuo šios akimirkos judviejų santykiai turi būti skaidrūs kaip stiklas. Jeigu jūsų sutuoktinis su visu tuo sutinka, tai labai geras ženklas.

Jis labai gailisi savo poelgio

Jeigu jūsų partneris prisiima visą kaltę ir gailisi dėl savo poelgio, tai gali būti puiki pradžia žaizdų gydymui. Kai kurie žmonės neištikimybę pasirenka kaip būdą pabėgti iš santykių, tokiu atveju nieko gero negalima tikėtis. Jeigu vyras nesupranta savo poelgio pasekmių ir nejaučia kaltės, galimas daiktas, kad jis vėl bus jums neištikimas.

Jis pasidalina visomis aplinkybėmis

Neištikimybės atveju apgautojo galvoje dažnai sukasi begalė klausimų. Kartais mūsų vaizduotė gali išvaryti mus iš proto, nors dažniausiai realybė nebūna tokia baisi, kokią mes ją piešiame. Kad nustotumėte save kankinti, paprašykite partnerio papasakoti visas detales ir priežastis. Jo atvirumas gali viską pataisyti ir palengvinti jūsų gijimo procesą.

Išmokite atleisti

Vienintelis būdas išgelbėti santuoką  tai daryti teisingai. Daugelis žmonių paskęsta pyktyje, kaltinimuose, atstūmime bei pasiduoda negatyvioms mintims. Nors šie jausmai visiškai pateisinami, jie tikrai nepagerins santykių ir nepastūmės link susitaikymo.