Dalinamės su jumis mokslininkų įžvalgomis ir jų sudarytais infografikais, kuriose nurodyti dominuojantys tėvų genai, nulemiantys vaiko išvaizdą.
Dominuojantys akių genai

Žinoma, apskaičiavimai nėra 100 procentų tikslūs, nes kūdikis paveldėja stipriausius genus ne tik iš mamos ir tėčio, bet ir iš savo protėvių.

Tačiau mokslininkai teigia, kad pagal tam tikrus dominuojančius genus galima lengvai susidaryti savo būsimo kūdikio paveikslą. Siūlome ir jums susipažinti su aprašytais dominuojančiais tėvų ir senelių genais, kurie nulems vaikelio išvaizdą.

Stiprų geną turi rudaakiai, tamsiaodžiai, tamsiaplaukiai, garbanoti, kumpanosiai, storalūpiai, plačiasmakriai.

Todėl jei vienas iš tėvų turi bent vieną dominuojantį geną, jo vaikas taip pat jį paveldės.

Genai gali „praleisti“ keletą kartų ir „išlįsti“ visiškai netikėtai. Todėl nenustebkite, jei kai kuriuos išvaizdos bruožus vaikas paveldės iš savo senelių ar prosenelių.

Silpną geną turi šviesiaplaukiai, pilkaakiai ir mėlynakiai, šviesiaodžiai ir kairiarankiai.

Moteris tamsiaplaukė, garbanotais plaukais ir mėlynomis akimis bei šviesiaplaukis vyras rudomis akimis susilauks tamsiaplaukio garbanoto kūdikio su rudomis akimis.
Mėlynakė rudaplaukė garbanė Zooey Deschanel

Raudonplaukė šviesiaakė ir tamsiaplaukis, tamsių akių vyras su kumpa nosimi susilauks palikuonio su tamsiais plaukais ir kumpa nosimi.

Tamsiaplaukė žaliaakė putliomis lūpomis ir tamsios odos tamsių akių vyras susilauks mažylio su tamsiais plaukais, tamsiomis akimis ir putliomis lūpomis.

Šviesiaplaukė mėlynakė ir rudaplaukis mėlynakis susilauks rudaplaukio mėlynakio. Šis su rudaplauke garbanota kumpanose (kuri tokią išvaizdą paveldėjo iš raudonplaukės garbanės žaliaakės mamos ir kumpanosio žaliaakio rudaplaukio tėvo) susilauks blondino vaikelio su žaliomis akimis arba raudonplaukio garbaniaus mėlynomis akimis.