Ruduo – obuolių metas. Tačiau jei jūsų šeimai jau pabodo jūsų kepami obuolių pyragai, siūlome išmėginti šį tą naujo. „5 braškės“ siūlo paragauti slyvų pyrago, kurio skonis dar nenuvylė nė vieno.

Slyvų pyragui reikės:

500 gramų slyvų
3 stiklinių kvietinių miltų
150 gramų sviesto
1 kiaušinio
150 gramų grietinės
2 stiklinių cukraus
10 gramų kepimo miltelių, pakelio vanilės

Ištirpinkite sviestą, į jį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kepimo miltelius, 1,5 stiklinės cukraus, vanilę, įdėkite grietinės.

Šiek tiek palaukite, kol tešla iškils ir ja išklokite skardą. Sudėkite slyvas be kauliukų. Jas apiberkite puse stiklinės cukraus.

Apie 40 minučių kepkite pyragą 220 laipsnių temperatūroje.