Išbandžiusios sako, kad veido kaukių, kuriose yra bičių nuodų, poveikis yra nenuginčijamas.

Anksčiau nuodų saugaus vartojimo veiksnys nebuvo ištirtas, todėl grožio pramonės specialistai baiminosi naudoti šį komponentą kosmetinėms procedūroms. Jau žinoma, kad Didžiosios Britanijos princo Charleso žmona ir princo Williamo pamotė, Kornvalio hercogienė Camilla Parker-Bowles tapo viena pirmųjų aukštuomenės moterų, sutikusių išmėginti atjauninimo procedūrą su bičių nuodais.

Kosmetologai įsitikinę, kad bičių nuodai yra puikus botulino pakaitalas. Kaukė pagerina veido spalvą, išlygina smulkias raukšleles bei sulėtina odos ląstelių senėjimo procesus.

Šią naują grožio procedūrą, kuri sparčiai populiarėja, sukūrė grožio ekspertė kosmetologė Deborah Mitchell. Klientėms atjauninimo procedūra kainuoja apie 55 svarus sterlingų. Ji rekomenduojama moterims, vyresnėms nei 30 metų.

Nuotr. Vida Press

Deborah nuomone, plastikos chirurgija pastaruosius 23 metus nebe taip domina vidutinio amžiaus moteris. Jos suprato, kad išsaugoti odos jaunystę galima ir be skalpelio  užtenka nesudėtingų procedūrų ir reguliarios priežiūros.

Greitai prekyboje pasirodys geliai ir losjonai, kurių sudėtyje bus bičių nuodų. Kaip tvirtina ekspertai, nuodų pagalba galima panaikinti daugelį odos problemų, taip pat  ir celiulitą.