Tai Vaistinė ožragė. Augalo ankštyje subręsta apie 10-20 lygių, kietų kampuotų pupelių. Pats augalas primena dobilą. Prieskoniams naudojami ir ožragės želmenys. Šį augalą galima vartoti ne tik maistui, prieskoniams, bet ir kosmetikai, vaistams.

Iš vaistinės ožragės pagaminti preparatai mažina cukraus kiekį kraujyje, sėklose esantys steroidiniai saponinai slopina cholesterolio absorbciją žarnyne ir cholesterolio gamybą kepenyse. Sėklų nuoviru gydomas kosulys bei astma. Kosmetologai vaistinę ožragę naudoja įvairiose odos gražinimo bei gaivinimo procedūrose.
Vaistinė ožragė

Liaudies medicinoje Vaistinės ožragės užpilas naudotas ne tik krūtims didinti. Tikėta, kad šis augalas apsaugo nuo krūties vėžio.

Indijos mokslininkai neabejoja, kad šis augalas turi medžiagų, skatinančių estrogeno gamybą. Pastebėta, kad Vaistinė ožragė turi teigiamą poveikį ir moters krūtims bei skatina jų padidėjimą. Vartojant šį augalą ilgą laiką, moters organizme vyksta išoriniai pokyčiai: suapvalėja klubai, padidėja krūtinė.

Užpilas:

2 šaukštai smulkintų Vaistinės oržagės žirnelių
200 ml vandens

Gaminimas:

Sudėkite sutrintus žirnelius į vandenį ir pavirkite 30 minučių. Kai mišinys atvės, gerkite mažais gurkšneliais po 200 ml per dieną. Vartojimo kursas turėtų trukti ne mažiau kaip dešimt dienų. Po mėnesio reikėtų pakartoti.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne.