Kaip ir praėjusiais metais, dauguma dizainerių siūlo odines pirštines. Ypač populiarios iš egzotiškos odos, pavyzdžiui, gyvačių. Šis sezonas drąsesnis, pirštinės primena koliažą, jos suduriamos iš skirtingų faktūrų ir spalvų odos (matinės ir blizgios, karpytos ir vientisos). Taip pat oda jungiama su mezginiu ar net aksomu.

Šaltuoju metu atgimsta kailiniai aksesuarai, pirštinės – ne išimtis. Ir kuo didesnės, tuo geriau! Šiųmetės siuvamos iš dirbtinio kailio primena milžiniškas sniego žmogaus letenas. Mados namai „Marni“ ir „Alexander Wang“ siūlo kumštines pirštines, kurios užtempiamos iki pat žąstų, „Altuzarra“ – trumpesnes, bet porą kartų didesnes, tinkančias ir milžinui Halkui.

SIPA/Scanpix nuotr. "Alexander Wang" ir "Altuzarra" modeliai

Nors dauguma dizainerių rudeniui rekomenduoja ilgas pirštines, madingos ir trumpesnės, siekiančios dilbio vidurį ar riešo kauliuką. Rekordiškai trumpas pirštines, vos dengiančias pirštų sąnarius, pristatė mados namai „Alexander McQueen“.

Gamintojų nuotr. Pirštinės: "Mango", "Kocca" ("Aprangos galerija"), "Massimo Dutti"

Pirštinės pamažu tampa ne tik praktišku aksesuaru, bet pikantišku akcentu. Jos dekoruojamos perlais, kristalais inkrustuotomis apyrankėmis, monogramomis, nėriniais ir t.t. Šįmet puošnios pirštinės atstos kaklo papuošalą, auskarus ar kitus įprastus papuošalus.

Atkreipkite dėmesį ir į kasdieniškesnes apdailos detales. Elegantiškai atrodo kailio apsiuvai, mažų sagučių eilės. Kiek sportiškesnės – pirštinės, užsegamos plonu dirželiu ties riešu.

Į kokias spalvas žvalgytis? Vyrauja klasikinės spalvos: juoda, ruda, pilka, įvairūs rusvi ir kreminiai atspalviai. Nemažai dizainerių pristatė sniego baltumo pirštines, jos ne itin praktiškos, bet vienos madingiausių. Taip pat siūlomos ryškios: raudonos, oranžinės, violetinės, turkio, medaus geltonio bei švelnių pastelinių atspalvių. Ieškančios kompromisų gali rinktis solidžias spalvas: bordinę, tamsią žaliai mėlyną, chaki. Dar viena tendencija – pirštinės iš spalvinių blokų.

SIPA/Scanpix nuotr. "Nina Ricci" modelis

Prieš įsigydamos pirštines, apsvarstykite, ar svarbiau įvaizdis, ar funkcija. Kumštinės pirštinės iš kailio be galo madingos, jos puikiai šildys, tačiau drėgname ore ar sningant šlaps. Odinės yra patvarios, deja, jos traukia šaltį, o stilingos ilgos movos nėra patogios. Vienos praktiškesnių – odinės pirštinės su itin šiltais kailio pamušalais arba pridurtais mezginiais. Neatmeskite galimybės pasipuošti ir močiutės megztomis kumštinukėmis iš vilnonių siūlų.

Daugiau pirštinių nuotraukų - fotogalerijoje: