Sunku pripažinti, tačiau kartais patys blokuojame savo seksualinę energiją įvairiomis netinkamomis mintimis. Kalbu ne apie rūpesčius buityje ar darbe, o apie patį seksą.

Klaidingas mąstymas apie save, partnerį ir jo norus gali ne tik nuslopinti norą mylėtis, bet ir sugriauti jūsų seksualinį gyvenimą. JAV seksologų asociacija atliko tyrimą, kurio metu mėgino išsiaiškinti, kokios klaidos dažniausiai pasitaiko miegamajame ir labiausiai varžo partnerius. Tyrimo metu paaiškėjo, kad dažniausiai daromos trys klaidos, kurios griauna partnerių žavėjimąsi vienas kitu, neleidžia iki galo atsipalaiduoti ir patirti orgazmo.

Taigi, kokios tos klaidos?

1. Mylimasi tik tamsiuoju paros metu ir būtinai išjungus šviesą.

Mes visi esame užsiėmę žmonės, todėl mes linkę pasilikti sekso žaidimus tamsiajam paros metui. Daugelis porų mylisi tik po darbo, kai vaikai jau paguldyti į lovą, o vakaro filmas pasibaigęs. Nors tai yra gana pragmatiška, labai svarbu suprasti, kad rytinis ar pietų seksas gali įaudrinti dar labiau.
Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, 58 proc. respondentų norėtų seksu užsiimti rytais arba dieną.

Na, bet nieko keisto, juk vyrai myli akimis. O mylintis tamsoje sudėtinga įžiūrėti mylimos moters kūną, kuris jį taip užveda...

2. Mylimasi tik miegamajame.

Suprantama, kad seksas miegamajame yra patogus ir jaukus. Bet yra tiek daug kitų įdomių ir jaudinančių vietų juo užsiimti. Tai galioja ir visai sekso preliudijai, kuri nebūtinai turi prasidėti po antklode.

Būnant svečiuose ar važiuojant mašina, nesidrovėkite padėti rankos ant jo šlaunies. Žinoma, nekilkite per daug arti jo gėrybių, nes tai gali per daug sujaudinti partnerį, bet lyg netyčia priglaudusi ranką, informuosite mylimąjį, kad šiąnakt bus gera naktis. Mes per dažnai galvojame, ką pagalvos aplinkiniai, ir susikaustome būdami viešumoje. Tai gali persikelti ir į jūsų miegamąjį. Nevertėtų mylimajam trankyti per nagus, jei šis paglosto jūsų koją ar paslapčia pliaukšteli per užpakaliuką. Jei tik lovoje apkabinate ir prisiglaudžiate prie partnerio, nesistebėkite, kad jūsų santykiai lovoje vėsta. Jis turi jaustis geidžiamas visur. Lygiai taip pat turite jaustis ir jūs.

3. Nebandomos naujos pozos prikviečia rutiną.

Kodėl nenorite išbandyti naujų pozų? Bijote? Baimę gimdo nežinojimas. Kamasutros subtilybių galite išmokti ne tik iš knygų, galite pasižiūrėti erotinių ar pornografinių filmų, kuriuose suvaržymams vietos nėra. Supratusi, kad užkelti kojas ar labiau išsiriesti fiziškai tikrai įmanoma, nustebinkite partnerį pati pasiūlydama kažką naujo. Nauji potyriai suteiks naujų pojūčių ir pasitikėjimo savimi.

Taigi, atpalaiduokite protą, išsivalykite mintis, pamirškite visuomenėje nusistovėjusius stereotipus ir nustebink savo mylimąjį drąsiu, spontanišku ir seksualiu elgesiu.