Vis dėlto pasitaiko situacijų, kai du, vienas kitam susižavėjimą jaučiantys žmonės nesugeba suvaldyti aistros.

Tuomet belieka galvoti apie padarinius ir tolimesnį bendravimą. Štai čia ir iškyla klausimas - ar seksas per pirmąjį pasimatymą - eilinis, tiesiog malonumą keliantis, bet nieko nereiškiantis įvykis, ar žeminantis, visuomenę verčiantis baisėtis, smerktinas elgesys?

Pirmasis pasimatymas

Pirmojo pasimatymo visuomet laukia abu šio įvykio „kaltininkai" - tiek moteris, tiek vyras. Šis susitikimas kupinas žavesio, nes skirtingų lyčių atstovai stengiasi parodyti tik teigiamas charakterio savybes, asistuoti vienas kitam, žerti komplimentus. Žinoma, kartais būna ir nejaukių pauzių, ir nemalonių nutylėjimų, bet jei tie žmonės jau buvo kažkur susitikę anksčiau ir jų bendravimas vyko be didesnių keblumų, pasimatymo sėkmė - beveik garantuota. Taigi, jei abu žmonės nėra vienas kitam abejingi bent jau simpatijos atžvilgiu, visuomet iškyla pirmojo bučinio klausimas. Bet ar tiktai jo?

Susitikimo vieta

Pasimatymo eigą ir tolimesnius jo įvykius lemia sutarta susitikimo vieta. Juk savaime aišku, jei moteris ir vyras susitiks mieste, net ir drąsiausias vyras, bijodamas apsikvailinti, bandys pabučiuoti panelę nebent palydėjęs ją iki namų. Taigi fizinio artumo galimybė akivaizdžiai sumažėja. Gali būti, kad net idealizuojamas pirmasis bučinys tokiomis sąlygomis gali įvykti dar vėliau. Tačiau viskas gali apsiversti aukštyn kojom, jei vyras pasiūlys susitikti jo namuose... Tuomet moteriai iškyla dilema - ar priimti šį pasiūlymą? Jeigu jis rengia vakarėlį, tuomet moteris turi rimtai apmąstyti, koks vaikino požiūris į ją, kokias aliuzijas jis bandė išreikšti ir blogiausiu atveju, ar ji norėtų artimesnio fizinio kontakto su neseniai pažįstamu vyru.

TAI įvyksta

Ir vis dėlto moterį ir vyrą užvaldžiusi aistra „paima" viršų. Pirmuoju atveju jiedu susitinka jo/jos namuose ir jausdami vienas kitam simpatiją nebevaldo savo poreikių. Galbūt tai paskatina romantiškesnis filmas, šiltas pokalbis ar vyno taurė. Vyras nebevaldo savo instinktų, o moteris, slapta to norėdama, pasiduoda arba tiesiog nebegalvoja apie tolimesnę santykių eigą. Žinoma, šis variantas labiau būdingas toms poroms, kurios jau prieš tai turėjo lytinius santykius, nes jie lengviau atsipalaiduoja, nebesureikšmina „pirmojo karto" fakto ir pasiduoda emocijų tėkmei. Antruoju atveju, kai vyras/moteris organizuoja vakarėlį ar dalyvauja jame, didžiausią vaidmenį suvaidina alkoholis. Abiejų lyčių atstovai gali net nesuvokti, ką daro, o net ir suvokdami, nesugebėti kontroliuoti savo veiksmų, nes juos valdo kūniški poreikiai. Bet kuriuo atveju pasidaro smalsu, o kaip klostysis šių žmonių santykiai po tokio pirmojo pasimatymo?

Tolimesnė santykių eiga

Iš pradžių po sekso, jeigu jis suteikė malonumą abies, susitikę žmonės jausis gerai, bet kaip jie jausis po kelių valandų/dienų? Ar išvis tokie santykiai turi ateitį? Į šiuos klausimus tikslaus atsakymo nėra ir negali būti. Tai priklauso nuo požiūrio. Jei vyras tenorėjo pasinaudoti moterimi ir patekinti savo kūniškus poreikius, tokie santykiai neturi ateities, nebent ir moteris norėjo to paties. Tačiau, jei TAI įvyko abiejų noru, tiesiog pasiduodant akimirkos aistrai, tuomet tai gali būti naujų santykių pradžia, o jų tvirtumas priklausys tik nuo pačių žmonių.

Tad bet kuriuo atveju reikia apmąstyti galimus variantus bei nepamiršti savo principų. Ir jeigu nepavyksta suvaldyti hormonų, nereikia pamiršti, kad nesvarbu kaip buvo pradėti santykiai, tačiau į juos vis vien (jei bus noras juos kurti) reikės investuoti ne tik fiziniu, bet emociniu ir intelektualiniu atžvilgiu.

Apklausa gatvėje (Seksas pirmojo pasimatymo metu - o.k.?)

Kornelija, 26 m:

Kad ir kaip bebūtų, nenorėčiau, kad taip baigtųsi mano pirmasis pasimatymas su vaikinu. Pirmasis susitikimas man asocijuojasi su romantišku pasivaikščiojimu parke, pasisėdėjimu kavinėje ir, jei vaikinas ypač patiktų, - pirmuoju bučiniu, bet jokiu būdu tikrai ne su seksu...

Marius, 31 m:

Galbūt taip ir neturėtų baigtis eilinis pasimatymas, bet jeigu TAI įvyktų, pernelyg nesikrimsčiau. Tačiau nežinau, ar su tokia mergina įmanomi tolimesni santykiai. Pernelyg lengvai prieinamos manęs nežavi. Mergina - tai vaikščiojanti paslaptis, o ne praskleistas jos šydas.

Agnė, 34 m:

Pirmasis pasimatymas turi simbolinę reikšmę, tai tarsi ritualas, kai moteris ir vyras nori įtikti vienas kitam. Nemanau, kad toks susitikimas turėtų baigtis seksu, bet jei šio poreikio nebūtų įmanoma suvaldyti, pernelyg neišgyvenčiau. Gal kaip tik, norėdami atitaisyti padėtį, abu partneriai labiau stengtųsi ir sukurtų ilgalaikius santykius?

Gintaras, 39 m:

Kai abu partneriai yra išgėrę ar susižavėję vienas kitu, bučinys pirmojo susitikimo metu (ar esant galimybėms - glamonės) yra neišvengiamas, tačiau tikrai ne permiegojimas. Nei viena moteris nebūna emociškai subrendusi seksualiniams santykiams su pirmą kartą matomu vyru, nes jos vis tiek yra jautresnės. Moteriškos lyties atstovėms reikia jausti pasitikėjimą, pagarbą, gilų sielos ryšį. Kai viso šito nėra, fizinis ryšys - bevertis. O ir šiaip, moteris turi mokėti sustabdyti vyrą laiku ir vietoje, ir leisti jam suprasti, kiek toli jis gali nueiti, o ne žaisti su jo instinktais.