Vasara - tam ypač tinkamas metas, kai imtis meilės žaidimų vilioja pajūrio smėlis, greta ežero želiančios pievos ar tiesiog banguojantis vėsus vanduo. Vieni tai išbandžiusiųjų griauna bet kokius įsivaizduojamos romantikos mitus, o kiti - be perstojo kalba apie nepakartojamus potyrius.

Taigi, apžvelkime populiariausios vietos seksui šiltuoju metų laiku - paplūdimio - pliusus ir minusus.

Taip gera karštą vasaros dieną atsigaivinti vėsioje jūroje, baseine ar ežere. Iš tiesų, daugiau nei du trečdaliai porų turi intymią fantaziją apie seksą vandenyje. Puiku tai, kad bet kas vandenyje sveria mažiau nei sausumoje, todėl galite išbandyti pozas, kurios sausumoje atrodo neįmanomos.

Seksas paplūdimyje taip pat suteiks nepakartojamų pojūčių, vis dėlto patartina juo užsiimti naktį. Kaip žinia, tai yra vieša vieta, o jose užsiimti seksu draudžia įstatymai, todėl būkite ypač atsargūs. Juk nesinorėtų įsišėlusių aistrų gesinti areštinėje. Netradicinis seksas gali sukelti daug naujų pojūčių, todėl yra didesnė susijaudinimo ir pasitenkinimo tikimybė.

Romantiškai mėnesienos apšviestas ežeras arba jūra tikrai žadina aistras. Nauji potyriai suartins jus su mylimuoju, įneš į jūsų seksualinį gyvenimą ugnies ir spontaniškumo, kuris užveda savaime.

Maudantis su partneriu ir būdami tik su bikiniu nesunkiai jį įaudrinsite švelniais prisilietimais. Jis jausdamas apnuogintą kūną negalės atitraukti rankų ir pats imsis iniciatyvos. Tik nepamirškite apsidairyti ar jūsų nestebi kokia dievobaiminga močiutė.

PRIEŠ

Erotinių žaidimų metu paplūdimyje esantis smėlis gali patekti ten, kur nereikia, ir sukelti nemalonių pojūčių ar net uždegimą. O jeigu smėlis įkaitęs, tikrai nudegsite intymių (ir ne tik) vietų odą. Dar prisiminkite, kad ant smėlio esate ne tik jūs, bet ir daugybė smulkių gyvių: vabalėlių ir voriukų.

Meilės žaidimai vandenyje taip pat turi daugiau minusų nei pliusų. Tačiau jūros vanduo moteriai gali sukelti nemalonių pojūčių - vanduo išplauna natūralias išskyras. O gėlame vandenyje seksą geriau pamiršti - jame knibžda bakterijų ir mikrobų.

Įspėjame: ko gero, tai nebus tokia patogi vieta, kaip tikitės, tačiau dėl to ne mažiau jaudinanti patirtis. Nuošalioje vietoje ar bendrame paplūdimyje, apsimetant, kad tiesiog glėbesčiuojatės - spręsti jums!

Kad sekso žaidimų neapkartintų ligos ir kiti nemalonumai, vertėtų kreiptis į specialistą. Į mums rūpimus klausimus apie vasarinį seksą paplūdimiuose sutiko atsakyti med. dr. ginekologė Žaneta Kasilovskienė.

Erotiniai žaidimai paplūdimyje vilioja daugelį. Kokie pavojai kyla moterims mylintis ant smėlio?

Smėlis yra biri smulki medžiaga, kuri mylintis be patiesalo ar rankšluosčio gali tiesiogiai patekti ant lyties organų ir sukelti nubrozdinimus, t.y. gleivinės pažeidimus. Pavojinga yra ne tik dėl skausmo bet ir dėl to, kad per smulkias žaizdelės ypač patogu plisti įvairioms bakterijoms ir virusams, kurie gali būti pačiame smėlyje. Taip pat yra didesnė tikimybė gauti iš partnerio kokią „dovanėlę" t.y. ŽPV arba kitas per kraują plintančias ligas.

Neretai, sueities pradžioje, gali būti tik perštėjimas ir netgi švariai nusiprausus, infekcija gali tūnoti gyliau audiniuose ir sukelti uždegimą tik po kelių dienų. Moters makštyje yra visada šilta ir drėgna ir tai yra labai palanki terpė daugintis bakterijoms ir toliau plisti.

Be to, akto metu patekus smėliui į lytinius organus, ko gero ir seksas bus ne visai malonus.

Kokių nemalonumų gali kilti vyrams?

Vyrams gali būti lygiai tokie pat pavojai, kaip ir moterims. Smėlis ir trintis didelio malonumo nesukels, ne TA vyrų vietelė yra dar jautresnė. Žinoma, nusiprausus jiems yra mažesnė tikimybė susirgti kokia nors infekcija, nes pas vyrus ten „sausa", na ir aišku „iškrapštyti" smėlį žymiai lengviau nei moterims. Bet reikia nepamiršti ir apie minėtas per kraują lytiškai plintančias ligas - nubrozdinimai skatina greitesnį užsikrėtimą!!!

Kokios kontraceptinės priemonės saugiausios mylintis ant smėlio?

Saugiausios ir patikimiausios kontraceptines priemonės - tai yra ilgalaikė hormoninė kontracepcija (tabletes, pleistras, žiedas). Tačiau jos neapsaugo nuo lytiškai plintančių ligų. Prezervatyvai taip pat tiktų, jeigu į juos nepatektų smėlis (patekus smėliui - didesnė pažeidimo tikimybė).

Ar vertėtų naudoti lubrikantus?

Gal jų visai nereikės, jei jau žmonės tiek „įkaista" ir nori sekso „čia ir dabar" tai turbūt moteris būna gerokai labiau sudrėkus ir jai jokio lubrikanto neprireiks. O jei tai būna tik eksperimentas paplūdimyje ir dėl svetimų akių baimės visgi nepavyksta sudrėkti, tai lubrikantas geriausia išeitis. Tik jį privalu tepti švariomis rankomis ir saugotis smėlio!!!

Ar saugu mylėtis vandenyje? Kokias infekcijas ar ligas galima pasigauti užsiimant seksu gėlame ežero vandenyje ir sūriame jūros?

Vandenyje yra saugu mylėtis, jeigu jis yra švarus, o partneriai yra sveiki (pavyzdžiui, neturi lyties organų uždegimų). Tik reikia nepamiršti, kad mylintis taip pat teršiame vandenį, ypač tai aktualu, jei vanduo stovintis - baseinas, ežeras. Gėlame vandenyje yra žymiai daugiau bakterijų negu sūriame, kuo jūra sūresnė, tuo mažesnė tikimybė užsikrėsti. Gėlame vandenyje dažniausiai galima užsikrėsti E. colli, t.y. žarnynine lazdele. Šiltame ir gėlame vandenyje jos išbūna ilgai ir patekus į lyties organus, ypač moterims, gali sukelti makšties arba šlapimo pūslės uždegimus.

Kokie kontraceptikai veiksmingiausi ir atspariausi vandeniui?

Kaip minėjau, kad patikimiausia kontracepcija yra ilgalaikė - hormoninė. Vandenyje netinka naudoti vietinius spermicidus, nes jie tuoj pat bus išplauti. Mylintis su prezervatyvu, jis gali nusmukti arba vanduo gali patekti į vidų ir išplauti spermą, kuri greičiau pateks į makštį. Sūrus vanduo turi lengvą spermicidinį poveikį, todėl pastojimo tikimybė mažesnė, tačiau išlieka.

Į klausimus atsakė med. dr. ginekologė
Žaneta Kasilovskienė
Medicinos centras MAXMEDA, Mindaugo g. 16, Vilnius
Registruokis konsultacijai mob. telefonu 8 620 78846 arba 8(5) 213 77 08.