Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Garsi mezgimo verpalus gaminanti kompanija „Schachenmayr“ nestovi vietoje, nuolat ieško modernių sprendimų, atlieka bandymus ir kasmet siūlo įdomių ir stilingų naujovių. Kiekvieną sezoną pristatomos naujausios mezginių tendencijos, nuo spalvų, faktūrų iki įvairių efektų. Šįmet vienas netikėtų sprendimų – tamsoje šviesą atspindintys siūlai „Lumio“. Šiuose verpaluose yra plonyčių atšvaitinių juostelių, kurios tamsoje sukuria mažų atšvaitėlių efektą.

„Schachenmayr Lumio“, gamintojo nuotr.

„Schachenmayr Lumio“, gamintojo nuotr.

Iš „Lumio“ siūlų numegzti šilti aksesuarai – puikus įrodymas, kaip galima derinti praktiškumą ir madą. Tamsoje šviesą atspindinti kepurė, šalikas ar pirštinės atrodo ne tik įdomiai, moderniai, bet taip pat padeda tamsiu paros metu važiuojantiems vairuotojams, nes leidžia tamsoje einančius pėsčiuosius pastebėti greičiau. Tai ypač aktualu rudenį, kai miestai prisipildo moksleivių ir žiemą, kai temti pradeda vis anksčiau ir anksčiau.

„Schachenmayr Lumio“, gamintojo nuotr.

Atšvaitiniai siūlų rinkiniai pravers visiems. Tamsoje šviesą atspindintys siūlai suteiks puošnumo megztiniui, riešinėms ar ilgoms kojinėms – tai gali tapti stilingu vakarėlio akcentu. Nuo 1822 m. verpalus gaminanti kompanija „Schachenmayr“ šį sezoną ragina puoštis nuotaikingais sodriaspalvių siūlų mezginiais: garstyčių, šviesiai rausvais, žaliais, mėlynais, raudonais. Taip pat „Lumio“ kolekcijoje galima rasti ir subtilesnių rusvų atspalvių. Atšvaitinius siūlus šį sezoną prstatė ir kitas prekinis ženklas „Red Heart“. Jo sukurti siūlai „Reflective“ yra dar ryškesnių spalvų, tad itin tinka mažiesiems mezginių dėvėtojams.

Viena naujausių 2014 m. technologijų – drėgmės nepraleidžiantys siūlai „Boston Aqua Protect“. Tai ypač gera naujiena mėgstantiems pramogauti gamtoje ir užsiimti aktyviu laisvalaikiu. Žinoma, iš drėgmei atsparių siūlų megzti aksesuarai ar kiti mezginiai yra puikus pasirinkimas ir tiems, kurie linkę pamiršti skėčius arba vengia lietpalčių, „Boston Aqua Protect“ garantuos ne tik stilingą įvaizdį, bet ir apsaugą nuo netikėto lietaus. Siūlai pažymėti „Bionic-Finish ECO“ ženklu, užtikrinančiu atsparumą drėgmei, greitesnį mezginio džiuvimą, pralaidumą orui ir ilgiau išliekantį spalvos sodrumą. Be to, šie siūlai atsparesni teplumui ir yra draugiški gamtai. Lietuvoje jųgalėsite rasti jau kitų metų pradžioje.

„Boston Aqua Protect“, gamintojo nuotr.

Ne tik vasarą, bet ir užklupus žiemos šaltukui, dažnai pasirodo spiginantys saulės spinduliai, todėl aktuali tampa dar viena „Schachenmayr“ pristatyta naujovė. Tai nuo ultravioletinių spindulių (UPF 50+) ir prakaitavimo apsaugantys siūlai „Sun City Protect“. Lengvutis, minkštas ir žvilgus siūlas ypač tiks vasarą, tačiau iš jo megzti aksesuarai – šaunus pasirinkimas ir mėgstantiems žiemos sportą kalnuose, kur nuolat šviečia saulė. Siūlų „Sun City Protect“ apsauga nuo ultravioletinių spindulių ir prakaitavimo yra ilgalaikė, net ir ne kartą išskalbtas mezginys nepraras apsauginių savybių.

Taigi, laikas imti į rankas virbalus, atrasti madingus ir praktiškus siūlus, kurie ne tik papuoš, bet ir jūsų mezginius pakylės į naujų technologijų lygmenį. Tamsoje švytinčios, atsparios drėgmei arba saugančios nuo saulės spindulių kepurės – puiki dovana ir mažyliams, ir mylimiesiems!

Daugiau informacijos apie siūlus rasite www.makeitcoats.com, www.coatscrafts.lt, www.redheart.com. Atšvaitinių „Red Heart Reflective“ siūlų ieškokite prekybos centruose RIMI, PRISMA, o greitai ir ERMITAŽE.

Atsiųsdamas savo anketinius duomenis konkurso dalyvis neprieštaravo, kad jie būtų naudojami UAB „Delfi“ (įmonės kodas 125483974, Gynėjų g. 16, Vilnius) ir UAB “Coats Lietuva” (įmonės kodas 110646885, A. Juozapavičiaus g. 6, Vilnius) rinkodaros tikslais, kaip tai reglamentuota LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme.

Laimėtojos:

Inga Varnienė
Nijolė Antanavičiūtė
Jolanta Galvydienė
Milda Felicija Ritikytė
Indrė Bružaitė

Dėl prizo kreipkitės info@5braskes.lt. Prizus reikia atsiimti per 2 savaites.