Apie odos priežiūros ir makiažo tendencijas kalbiname vizažistę ​Indrę Sinkevičiūtę (Smilga Beauty Lab).

ODOS PRIEŽIŪRA

Atvėsus orams BB ir CC kremus keičiame į drėkinamąjį kremą bei kreminę pudrą, kuri veidui suteiks daugiau maskavimo. Maitinančius, riebius kremus palikite vakarui, arba naudokite juos prieš einant į lauką be makiažo. Prieš makiažą naudokite greitai susigeriantį kremą, taip kreminė pudra išsilaikys ilgiau. 

Šį sezoną madingas natūralus veido dengimas, tad nepadauginkite kreminės pudros, naudokite ne visiškai matinę. Šiek tiek blizganti oda atrodys sveikiau ir natūraliau.

VEIDO RAUDONIS

Vėjas ir temperatūrų kaita yra negailestinga mūsų kapiliarams. Juos užmaskuosite naudodamos žalios spalvos maskavimo priemonę. Nepamirškite, kad ją reikia tepti prieš kreminę pudrą ir po drėkinamojo kremo.

SUSKIRDUSIOS LŪPOS

Nepamirškite nuolat lūpas patepti lūpų balzamu, kuris jas drėkins ir apsaugos nuo šalčio. Lūpas drėkinkite 30 minučių prieš tepant lūpų dažus, kad būtų ilgesnis išsilaikymas. Šį sezoną raudonos spalvos lūpų dažai be konkurencijos nugali uogų ir raudono vyno atspalvio lūpų dažus.

Nuotr. Fotolia

AKYS

Rudeniui ir žiemai garsiausi pasaulio mados namai siūlo įvairias akių dažymo technikas. Populiarumo viršūnių neužleidžia dūminis makiažas. Rudeniui – žiemai rinkitės natūralias žemės spalvas. 

Taip pat madingos bus ir „katės akys“ su skystu pravedimu. Siūloma paeksperimentuoti ir jį naudoti netik viršutiniam vokui paryškinti, bet ir apatinės akies kontūrui. O jei esi drąsi ir nori išsiskirti, naudok oranžinius, melsvus ir alyvinius šešėlius. Tik vertėtų nepamiršti, kad reikia pasirinkti tai, ką labiausiai norim paryškinti: akis arba lūpas.

ANTAKIAI

Ploniems antakiams sakome NE! Kuo natūralesni tuo geriau. Juos paryškinti gali šešėliais, kurie turėtų būti porą tonų tamsesni nei tavo plaukų spalva.

Kaip tinkamai prižiūrėti plaukus, mums pasakoja plaukų stilistė Gintarė Pietutytė.

PLAUKŲ MAITINIMAS

Rudeniui norėčiau pasiūlyti stipraus drėkinimo-maitinimo kaukes su aliejais, jeigu tokios nerandate arba norite sutaupyti, galima į kaukę įlašinti pora lašų argano ar kito mėgstamo aliejaus. 

Žinoma, plovimas turėtų prasidėti tik nuo šaknų plaunant su šampūnų, o kaukė ir kondicionierius tik plaukų galiukams. Nepamirškite po plovimo naudoti nenuplaunamus kondicionierius ir aliejukus, lengvesniam plaukų iššukavimui ir stipresniam drėkinimui.

PLAUKŲ DAŽYMAS

Plaukų dažymas kuo toliau, tuo dažniau naudojamas kaip gydomoji priemonė nuo saborėjos, pleiskanojimo ir įvairių kitų galvos odos ligų. Taip pat ne išimtis ir plaukų atgaivinimas. Po saulės vonių blondinėms siūlau plaukų tonavimą, kuris padeda atgaivinti sausus plaukus ir sugrąžina žvilgesį ir lankstumą. 

Tamsesnėms moterims siūlau pusiau cheminius dažus, atgaivinančius ir suteikiančius plaukams blizgesio bei naujų spalvų. Aišku, rekomenduoju pasitarti su savo plaukų profesionalu, nes kiekvienam plaukui tinka vis kitokie dažai. Net jei dažote namuose, nepatingėkite pasikonsultuoti su specialistu, kokius dažus pirkti. Konsultacija daugumoje salonų turi būti nemokama.

TENDENCIJOS

Šį sezoną svarbiausia, kad plaukai atrodytų sveikai. Pirmenybę teikite natūralioms žemės spalvoms, su ryškių ir vėjavaikiškų spalvų priemaišomis (rožinė, violetinė, mėlyną). 

Taip pat šį sezoną mados diktatoriai nebekreipia dėmesio į 1–3 tonų skirtumą tarp natūralaus plauko ir dažyto. Jei jūs nespėjate į grožio saloną laiku, šį sezoną šiek tiek natūraliai ataugusios šaknys yra madoje. Žinoma, neperženkite ribos tarp mados ir apsileidimo.

Jeigu vasarą buvo madingi velti bei paplūdimio tipo plaukai, tai ruduo atneša daugiau statiškumo, blizgesio ir tvarkos: nuo betvarkės į tobulą tvarką sušukuoti skyrimai yra šio sezono topas, kuris neleidžia nei plaukelio palikti ne vietoje. 

Visi mados namai įsimylėjo nostalgiją ir balerinas – kuodas turi būtų tvarkingas. Jei mėgstate bangas, jos niekada nesitrauks iš mados pasaulio, bet jų tipas šį sezoną taip pat dvelkia išpuoselėtais plaukais ir tobulos struktūros garbanomis, kitaip sakant šešiasdešimtųjų retro stilius. Ši sezoną madą pavadinčiau – nostalgija. 

Šis ruduo labai moteriškas ir elegantiškas.

Nuotr. Shutterstock