Kokių medžiagų reikia gauti ir kokius maisto produktus būtina valgyti, kad celiulitas dingtų nuo jūsų šlaunų, oda taptų švelni ir lygi? Teigiama, kad odos stangrumui būtini 7 elementai, dauguma iš jų – antioksidantai. 

Vitaminas C – skatina kolageno gamybą bei gerina kraujotaką. Geriausi šaltiniai yra šviežios ar šaldytos petražolės, juodieji serbentai, raudonosios paprikos, įvairūs kopūstai. Žinoma, ir kitose daržovėse bei vaisiuose yra šio vitamino, tačiau mažiau. Šis vitaminas labai nestabilus ir verdant ar kepant sunyksta nuo 20 iki 80 procentų.

Vitaminas E – gerina kraujotaką, ypatingai gerai įsisavinamas ir veikia kartu su vitaminu C. Kepimas aukštoje temperatūroje, ypač keptuvėje, kontraceptinės tabletės, didelis kiekis rafinuotų aliejų bei nesubalansuota mityba trukdo pasisavinimui. Geriausi vitamino E šaltiniai yra nekepintos saulėgrąžos ir jų šalto spaudimo aliejus, migdolų, lazdynų ir žemės riešutai.

Beta karotinas  kaupiasi poodiniame riebaliniame sluoksnyje, gerina odos medžiagų apykaitą. Daugiausia yra termiškai neapdorotose ryškiai raudonose ir oranžinėse daržovėse bei vaisiuose.

Selenas padeda veikti vitaminui E, taip pat mažina uždegimą ir yra būtinas tinkamai medžiagų apykaitai. Geriausias šaltinis yra įvairios žuvys, pavyzdžiui, otas, menkė, sterkas, karpis, nekonservuotas tunas ar upėtakis. Ypatingai šio elemento trūksta rūkantiems žmonėms.

Cinkas  stimuliuoja kolageno sintezę, dalyvauja vitamino A apykaitoje, padeda palaikyti reikiamą vitamino E koncentraciją kraujyje. Geriausi cinko šaltiniai yra traiškyti linų sėmenys (sėklos), anakardžių ir graikiniai riešutai, nekepintos saulėgrąžų sėklos, avižų kruopos, nešlifuotų ruginių grūdų miltai (pilno grūdo). Trukdo pasisavinti didelis cukraus perteklius ir alkoholis.

Kalis  palengvina maisto medžiagų patekimą į ląsteles ir atliekų pašalinimą iš ląstelių. Šio elemento tikrai yra daugelyje produktų, taip pat ir gyvulinės kilmės produktuose. Geriau vartoti augalinės kilmės produktus, pavyzdžiui, baltąsias pupeles, abrikosus, persikus ar bananus. Taip pat daug kalio yra mairūno ir petražolės prieskoniuose.

Varis – padeda išsaugoti normalią kraujo sudėtį. Maisto produktuose yra nemažai ir paprastai jo kiekiu papildomai rūpintis nereikia. Geriausi šaltiniai – grikių ir avižų kruopos, žuvys, įvairios pupelės ir riešutai. Daug netenkama gausiai prakaituojant.

Prisiminkite, kad būtina laikytis subalansuotos mitybos taisyklių

 daugiau augalinių produktų, mažiau gyvūninės kilmės (mėsos, pieno produktų);

 kuo mažiau apdorokite augalinius produktus  valgykite šviežias daržoves bei vaisius, vartokite nešlifuotų grūdų produktus;

 nedideliais kiekiais vartokite šalto spaudimo aliejų bei nekepintus riešutus ir sėklas;

 gerkite pakankamai skysčių;

 skirkite laiko maistui ir būtinai gerai sukramtykite.

Tokiu būdu reikalingų celiulitui naikinti maistinių medžiagų gausite pakankamai. Judėdamos ir limfodrenažinių masažų pagalba suaktyvinsite poodinę kraujotaką ir galėsite džiaugtis celiulito nepaženklinta oda visiems laikams.