Užtenka šia spalva paryškinti lūpas, ir veidas kaipmat atgyja, nušvinta, tampa daug išraiškingesnis.

Atrodyti tobulai su klasikiniu raudonu lūpdažiu - tikras menas. Tad štai keletas patarimų, kaip visus sužavėti tobulai padažytomis ryškiai raudonomis lūpomis ir neatrodyti vulgariai.

Suminkštinkite lūpas

Greičiausiai pastebėjote, kad šiltuoju metų laiku padažyti lūpas sudėtinga dėl įvairiausių priežasčių. Viena jų - lūpos sausėja ir šerpetoja. Taigi pirmas patarimas: jei norite, kad padažytos lūpos atrodytų gražiai, pirmiausia pasirūpinkite, kad jos būtų minkštos ir švelnios.

Naudokite lūpų šveitiklius, kad pašalintumėte nereikalingas odos ląsteles, drėkinkite ir maitinkite jas natūraliais lūpų balzamais. Išbandykite paprasčiausią vazeliną, sumaišytą su šiek tiek cukraus, ir padenkite lūpas gauta mase, paskui nušveiskite dantų šepetėliu.

Kai lūpos bus švelnios ir minkštos, papudruokite jas, nes tada lūpų dažai išsilaikys ilgiau ir pasidengs gerokai tolygiau.

Brėžkite liniją

Laikas lūpų kontūrui. Kad nepaverstumėte savęs juokdare, lūpų kontūro pieštuko atspalvis turėtų būti labai artimas arba jūsų lūpų, arba lūpų dažų spalvai. Subtiliai ir lengvai apvedžiotas lūpas bus daug lengviau dažyti, t. y. reikia stengtis idealiai „tilpti į rėmus".

Tinkamas šepetėlis

Geriausia pasirinktos spalvos lūpų dažus tepti specialiu šepetėliu, nes tuomet galėsite maišyti kelis atspalvius, tepti kelis sluoksnius, kad spalva būtų ryškesnė, sodresnė, gilesnė. Šventiniam vakarui ir tam, kad gautumėte putlesnių lūpų efektą, lūpų vidurį truputį galite patepti bespalviu blizgiu.

Tinkamas atspalvis

Tai labai svarbu. Nors šių metų madingiausia spalva - aguonų raudona, ji nebūtinai tinka kiekvienai. Taigi atspalvį derinkite prie savo odos tono: šaltam rinkitės raudoną su mėlynais atspalviais, o šiltam puikiausiai tiks raudona su oranžiniais atspalviais.

Dar šitas tas:

* Geriausiai išsilaiko matiniai lūpų dažai. Jų pagrindą sudaro sausi riebalai, todėl šie dažnai neblizga, bet lūpos atrodo gaivios ir sudrėkintos.

* Blizgūs dažai suteikia lūpoms spindesio, tačiau išlieka trumpiau ir ne taip gerai priglunda prie lūpų.

* Akcentuokite TIK lūpas. Nedažykite raudonai ir lūpų, ir nagų. Tegul jūsų lūpos būna vienintelis raudonas akcentas.