Kiaušinis – geras produktas, nes iš jo sumaišytos kaukės pagal atitinkamus ingredientus gali būti skirtos įvairių tipų plaukams: riebiems, sausiems, pažeistiems ir pan.

Taigi dalinamės keliais receptais.

SAUSIEMS PLAUKAMS

Reikės:

1 kiaušinio trynio,
1 šaukštelio acto,
1 šaukštelio glicerino,
2 šaukštų ricinos aliejaus.

Paruošimas. Viską sumaišykite, kaukę gerai įtrinkite į plaukų šaknis bei paskirstykite per visą jų ilgį. Kaukę laikykite 3040 minučių, uždengusios plėvele ir apvyniojusios rankšluosčiu. Kaukę dėkite 12 kartus per savaitę.

RIEBIEMS PLAUKAMS

Reikės:

1 kiaušinio trynio,
1 šaukštelio medaus,
1 šaukštelio migdolų aliejaus,
1 šaukšto garstyčių miltelių, atskiestų kefyru,
kelių lašelių mėgiamo eterinio aliejaus.

Paruošimas. Viską gerai išmaišykite, tepkite ant šaknų, plaukų ir laikykite 3040 minučių po polietileno plėvele. Kaukę nuplaukite šiltu vandeniu. Galimas ir trumpesnis variantas: 2 tryniai, 1 šaukštelis degtinės, 1 šaukštelis spirito. Kaukę tepkite ant galvos odos ir laikykite 10 minučių. Paskui ištrinkite galvą šiltu vandeniu.

PLAUKUS STIPRINANTI KAUKĖ

Reikės:

1 kiaušinio trynio,
1 šaukštelio natūralaus jogurto,
1 šaukštelio medaus,
1 šaukšto plaukų balzamo,
1 šaukštelio svogūno arba česnakų sulčių,
1 šaukštelio konjako.

Paruošimas. Sumaišykite ingredientus ir kaukę tepkite ant išplautų drėgnų plaukų. Laikykite per naktį, o ryte nuplaukite tik vandeniu. 

Galimas ir kitas plaukus stiprinantis variantas: 1 trynys, 1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus ir 1 šaukštas medaus. Kaukę iš šio mišinio įtrinkite į plaukų šaknis, paskui apvyniokite plėvele ir rankšluosčiu. Po valandos kaukę nuplaukite ir perskalaukite ramunėlių nuoviru.

NUO SLINKIMO

Reikės:

1 kiaušinio trynio,
šiek tiek medaus,
konjako. 

Paruošimas. Sumaišykite ir užtepkite ant plaukų, po 20 minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Galimas ir kitas variantas: 2 kiaušinio trynius sumaišykite su 2 šaukštais ricinos aliejaus, užtepkite ant plaukų, apvyniokite plėvele ir rankšluosčiu, laikykite 3 valandas. Kaukę dėkite 2 kartus per savaitę.